Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbka, którą uwielbiają moi mężczyźni w domu. Bardzo prosta i bardzo smaczna :)
Wątróbkę dokładnie oglądamy, czy aby nie ma śladów żółci. Zalewamy zimną wodą i odstawiamy na pół godziny. Następnie odcedzamy z wody i osuszmy ręcznikiem papierowym. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i obsmażamy wątróbkę z dwóch stron. Pamiętajmy, aby podczas smażenia jej nie mieszać, ponieważ puści sok i będzie się dusić a nie smażyć. Po prostu poczekajmy, aż zrumieni się z jednej strony i przewróćmy na drugą. Cebulę obrać i pokroić w plastry. Kiedy wątróbka się zrumieni dodać cebulę, przykryć patelnię pokrywką i dusić, aż cebula będzie miękka. Pod koniec odkryć pokrywkę, aby zredukować wytworzony sok z cebuli. Posolić, popieprzyć i wątróbka gotowa do jedzenia. Ja podałam z ziemniaczkami i zimową sałatką z ogórków i papryki.
Pyszna, sycąca... Moja rodzina ją uwielbia. Mam nadzieje, że i Wam przypadnie...
Odsłon: 8595
Dziś u mnie wątróbka drobiowa gotowa w zaledwie 15 minut, z miłą chęcią podam...
Odsłon: 19012
Uwielbiam go bo jest inny niż wszystkie i po prostu pyszny. Dodatkowo jeśli...
Odsłon: 40938
Taki budyń bananowy przygotujesz w kilka chwil, a efekt będzie pyszny i miły...
Odsłon: 286
Niezwykle łatwe kulki chałwowe można wykonać dosłownie w 15 minut.
Odsłon: 2957
Krokiety, które polecam są zrobione z wafli tortowych. Są pyszne i szybkie w...
Odsłon: 274
Można się cieszyć autentycznym smakiem prawdziwego kebaba u siebie! Podpatrzo...
Odsłon: 133
Uwielbiam go bo jest inny niż wszystkie i po prostu pyszny. Dodatkowo jeśli...
Odsłon: 40938
Taki budyń bananowy przygotujesz w kilka chwil, a efekt będzie pyszny i miły...
Odsłon: 286
Niezwykle łatwe kulki chałwowe można wykonać dosłownie w 15 minut.
Odsłon: 2957
Krokiety, które polecam są zrobione z wafli tortowych. Są pyszne i szybkie w...
Odsłon: 274
Można się cieszyć autentycznym smakiem prawdziwego kebaba u siebie! Podpatrzo...
Odsłon: 133
Składniki
Wątróbkę dokładnie oglądamy, czy aby nie ma śladów żółci. Zalewamy zimną wodą i odstawiamy na pół godziny. Następnie odcedzamy z wody i osuszmy ręcznikiem papierowym. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i obsmażamy wątróbkę z dwóch stron. Pamiętajmy, aby podczas smażenia jej nie mieszać, ponieważ puści sok i będzie się dusić a nie smażyć. Po prostu poczekajmy, aż zrumieni się z jednej strony i przewróćmy na drugą. Cebulę obrać i pokroić w plastry. Kiedy wątróbka się zrumieni dodać cebulę, przykryć patelnię pokrywką i dusić, aż cebula będzie miękka. Pod koniec odkryć pokrywkę, aby zredukować wytworzony sok z cebuli. Posolić, popieprzyć i wątróbka gotowa do jedzenia. Ja podałam z ziemniaczkami i zimową sałatką z ogórków i papryki.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Gołąbki w kapuście włoskiej zapiekane w piekarniku
Dania główne
Mini kebab
Dania główne
Pulpety w sosie pomidorowym
Dania główne
Bigos z młodej kapusty
Gołąbki w kapuście włoskiej zapiekane w piekarniku
Gołąbki bardzo u nas lubimy, więc co jakiś czas przyrządzam je, mimo, że są d...
Odsłon: 47
Mini kebab
Można się cieszyć autentycznym smakiem prawdziwego kebaba u siebie! Podpatrzo...
Odsłon: 133