Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbka, którą uwielbiają moi mężczyźni w domu. Bardzo prosta i bardzo smaczna :)
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 249
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 103
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4560
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 176
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 118
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 249
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 103
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4560
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 176
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 118
Składniki
Wątróbkę dokładnie oglądamy, czy aby nie ma śladów żółci. Zalewamy zimną wodą i odstawiamy na pół godziny. Następnie odcedzamy z wody i osuszmy ręcznikiem papierowym. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i obsmażamy wątróbkę z dwóch stron. Pamiętajmy, aby podczas smażenia jej nie mieszać, ponieważ puści sok i będzie się dusić a nie smażyć. Po prostu poczekajmy, aż zrumieni się z jednej strony i przewróćmy na drugą. Cebulę obrać i pokroić w plastry. Kiedy wątróbka się zrumieni dodać cebulę, przykryć patelnię pokrywką i dusić, aż cebula będzie miękka. Pod koniec odkryć pokrywkę, aby zredukować wytworzony sok z cebuli. Posolić, popieprzyć i wątróbka gotowa do jedzenia. Ja podałam z ziemniaczkami i zimową sałatką z ogórków i papryki.