Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbka, którą uwielbiają moi mężczyźni w domu. Bardzo prosta i bardzo smaczna :)
Przepis na pieczone roladki drobiowe zawijane w plastry policzków wieprzowych...
Odsłon: 327
Propozycja na syte i smaczne danie główne dla wegetarian oraz wielbicieli owo...
Odsłon: 78
Pyszna i kolorowa sałatka pełna smaków. Por karmelizowany z gruszką nadaje sł...
Odsłon: 73
Jesienna rozgrzewająca potrawa.
Odsłon: 120
Przepis na pieczone roladki drobiowe zawijane w plastry policzków wieprzowych...
Odsłon: 327
Propozycja na syte i smaczne danie główne dla wegetarian oraz wielbicieli owo...
Odsłon: 78
Pyszna i kolorowa sałatka pełna smaków. Por karmelizowany z gruszką nadaje sł...
Odsłon: 73
Jesienna rozgrzewająca potrawa.
Odsłon: 120
Składniki
Wątróbkę dokładnie oglądamy, czy aby nie ma śladów żółci. Zalewamy zimną wodą i odstawiamy na pół godziny. Następnie odcedzamy z wody i osuszmy ręcznikiem papierowym. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i obsmażamy wątróbkę z dwóch stron. Pamiętajmy, aby podczas smażenia jej nie mieszać, ponieważ puści sok i będzie się dusić a nie smażyć. Po prostu poczekajmy, aż zrumieni się z jednej strony i przewróćmy na drugą. Cebulę obrać i pokroić w plastry. Kiedy wątróbka się zrumieni dodać cebulę, przykryć patelnię pokrywką i dusić, aż cebula będzie miękka. Pod koniec odkryć pokrywkę, aby zredukować wytworzony sok z cebuli. Posolić, popieprzyć i wątróbka gotowa do jedzenia. Ja podałam z ziemniaczkami i zimową sałatką z ogórków i papryki.