Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na ten gulasz jest banalnie prosty, a gulasz bardzo smaczny. Polecam
patelnia, rondel, nóż, deska do krojenia, łyżka,
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10644
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3281
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10644
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3281
Składniki
Mięso myjemy , osuszamy i kroimy w większą kostkę. Oprószamy pieprzem, solą , papryką oraz przyprawą do wieprzowiny, na koniec oprószamy mąką. Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła klarownego i podsmażamy mięso z każdej strony mieszając. Po podsmażeniu przekładamy do rondla z grubym dnem. Na pozostałym maśle podsmażamy do zeszklenia pokrojoną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, dodajemy obrane , pokrojone pieczarki oraz obraną pokrojoną w plasterki marchewkę , podsmażamy ok. 10 minut, po czym przekładamy do rondla z mięsem. Mięso zalewamy bulionem tak by mięso było przykryte, dodajemy liście laurowe , ziele angielskie i dusimy do miękkości mięsa na średnim ogniu co jakiś czas mieszając. Gulasz zaprawiamy mąką wymieszaną w wodzie. ( w zależności jak gęsty chcemy sos ). Podajemy z tłuczonymi ziemniaczkami. Smacznego
Gulasz gotowy do podania.