Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najzwyklejszy kotlet i dla mnie bardzo dobry,lubie potrawy z mielonego mięsa
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2740
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1266
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 725
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 76
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2740
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1266
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 725
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 76
Składniki
do zmielonego mięsa dodac namoczoną i odcisniętą bułkę,jajko,majeranek posiekany czosnek i oregano,doprawić solą i pieprzem,dodać natke pietruszki i dobrze wymieszać
zwilżonymi dłońmi firmowac owalne kotlety i smazyc na rumiano,jprzed smażeniem nie panieruję kotletów
usmazone ,wlozyc do rondla ,podlac wodą,dodac kostke bulionową,liście i ziele ,a także maggi ( 2-3 łyzki) i dusic na małym ogniu
mąke rozmieszac z woda i smietaną ,wlac do rondla i chwilę jeszcze pogotować,wsypac natkę
do sosu mozna równiez dodać łyżeczke musztardy,chrzanu lub koncentraru pomidorowego,jak kto lubi ,mnie jednak najbardziej smakuję sos z dodatkim maggi