Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najzwyklejszy kotlet i dla mnie bardzo dobry,lubie potrawy z mielonego mięsa
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2882
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1171
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13650
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2802
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2882
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1171
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13650
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2802
Składniki
do zmielonego mięsa dodac namoczoną i odcisniętą bułkę,jajko,majeranek posiekany czosnek i oregano,doprawić solą i pieprzem,dodać natke pietruszki i dobrze wymieszać
zwilżonymi dłońmi firmowac owalne kotlety i smazyc na rumiano,jprzed smażeniem nie panieruję kotletów
usmazone ,wlozyc do rondla ,podlac wodą,dodac kostke bulionową,liście i ziele ,a także maggi ( 2-3 łyzki) i dusic na małym ogniu
mąke rozmieszac z woda i smietaną ,wlac do rondla i chwilę jeszcze pogotować,wsypac natkę
do sosu mozna równiez dodać łyżeczke musztardy,chrzanu lub koncentraru pomidorowego,jak kto lubi ,mnie jednak najbardziej smakuję sos z dodatkim maggi