Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najzwyklejszy kotlet i dla mnie bardzo dobry,lubie potrawy z mielonego mięsa
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10552
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6093
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5337
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12967
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4707
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10552
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6093
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5337
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12967
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4707
Składniki
do zmielonego mięsa dodac namoczoną i odcisniętą bułkę,jajko,majeranek posiekany czosnek i oregano,doprawić solą i pieprzem,dodać natke pietruszki i dobrze wymieszać
zwilżonymi dłońmi firmowac owalne kotlety i smazyc na rumiano,jprzed smażeniem nie panieruję kotletów
usmazone ,wlozyc do rondla ,podlac wodą,dodac kostke bulionową,liście i ziele ,a także maggi ( 2-3 łyzki) i dusic na małym ogniu
mąke rozmieszac z woda i smietaną ,wlac do rondla i chwilę jeszcze pogotować,wsypac natkę
do sosu mozna równiez dodać łyżeczke musztardy,chrzanu lub koncentraru pomidorowego,jak kto lubi ,mnie jednak najbardziej smakuję sos z dodatkim maggi