Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Naleśniki bosmańskie"
Składniki
Zmiksuj ciasta. Nakryj naczynie i odstaw na 20 minut. Potem usmaż maleńkie naleśniki.
Cebulę drobno posiekaj i zrumień na niewielkiej ilości tłuszczu. Oczyść i pokrój pieczarki. Włóż do cebuli. Na koniec dodaj drobno pokrojoną rybę. Duś, mieszając, aż będą miękkie. Wymieszaj z keczupem, wsyp posiekaną natkę. Przypraw farsz solą oraz pieprzem. Ser żółty zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Połowę naleśników ułóż na blaszce. Na każdy nałóż trochę sera, 2 łyżki farszu, posyp serem. Na wierzchu rozłóż pokrojone pomidorki koktajlowe.
Wstaw blaszkę do gorącego piekarnika. Zapiekaj ok. 10-20 minut w temp. 180°C. Potem tak samo przygotuj drugą porcję naleśników. Do przyrządzenia farszu możesz użyć dowolnych ryb.Źródło: Super TV