Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
naleśniki są pyszne i smakują do kawy zbożowej z mlekiem lub z czym się lubi............SMACZNEGO!!!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8152
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 405
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8152
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 405
Składniki
do dzbanka blendera wsyapac mąkę, cukier, sól, budyń duża porcja wlać mleko, olej rzepakowy, wbić jajka, wlać wody gazowanej tyle, aby ciasto było lejące z blendera ciasto naleśnikowe przelać do pojemnika i odstawić na 45 minut patelnia naleśnikarka 22 cm posmarowana cienko olejem, później już nie trzeba dodawać oleju, na bardzo rozgrzaną patelnię nalać chochelką porcję ciasta i smażyć złociste, cienkie naleśniki, usmażone odkładać na talerz połowę naleśników posmarować serkiem homogenizowanym waniliowym, drugą połowę posmarować dżemem-użyłam swoje przetwory czekośliwkę, naleśniki składać na koperty przed podaniem naleśniki polać sosem malinowym