Do góry

Dania główne Przepis na:

naleśniki budyniowe...

naleśniki budyniowe...

Autor:

Przepisów i artykułów: 117 Ocena: 1542

Dodano:

Odsłon: 3075

naleśniki są pyszne i smakują do kawy zbożowej z mlekiem lub z czym się lubi............SMACZNEGO!!!

Składniki

  • mąka tortowa 4 szklanki
  • cukier 2 łyżki
  • sól 1/2 łyżeczki
  • budyń 1 opakowanie/duża porcja
  • woda gazowana 1-2 szklanki
  • jajka 2 sztuki "M"
  • olej rzepakowy 4 łyżki
  • serek homogenizowany 400 ml/waniliowy
  • dżem 300 ml/czekośliwka
  • syrop malinowy - ile potrzeba
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. do dzbanka blendera wsyapac mąkę, cukier, sól, budyń duża porcja


    wlać mleko, olej rzepakowy, wbić jajka, wlać wody gazowanej tyle, aby ciasto było lejące


    z blendera ciasto naleśnikowe przelać do pojemnika i odstawić na 45 minut


    patelnia naleśnikarka 22 cm posmarowana cienko olejem, później już nie trzeba dodawać oleju, na bardzo rozgrzaną patelnię nalać chochelką porcję ciasta i smażyć złociste, cienkie naleśniki, usmażone odkładać na talerz


    połowę naleśników posmarować serkiem homogenizowanym waniliowym, drugą połowę posmarować dżemem-użyłam swoje przetwory czekośliwkę, naleśniki składać na koperty


    przed podaniem naleśniki polać sosem malinowym

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń