Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
naleśniki są pyszne i smakują do kawy zbożowej z mlekiem lub z czym się lubi............SMACZNEGO!!!
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19259
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13043
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1696
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232133
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19259
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13043
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1696
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232133
Składniki
do dzbanka blendera wsyapac mąkę, cukier, sól, budyń duża porcja wlać mleko, olej rzepakowy, wbić jajka, wlać wody gazowanej tyle, aby ciasto było lejące z blendera ciasto naleśnikowe przelać do pojemnika i odstawić na 45 minut patelnia naleśnikarka 22 cm posmarowana cienko olejem, później już nie trzeba dodawać oleju, na bardzo rozgrzaną patelnię nalać chochelką porcję ciasta i smażyć złociste, cienkie naleśniki, usmażone odkładać na talerz połowę naleśników posmarować serkiem homogenizowanym waniliowym, drugą połowę posmarować dżemem-użyłam swoje przetwory czekośliwkę, naleśniki składać na koperty przed podaniem naleśniki polać sosem malinowym