Do góry

Dania główne Przepis na:

naleśniki budyniowe z musem jogurtowo-truskawkowym...

naleśniki budyniowe z musem jogurtowo-truskawkowym...

Autor:

Przepisów i artykułów: 118 Ocena: 1674

Dodano:

Odsłon: 1225

naleśniki są delikatne i szybko znikają z talerza..........SMACZNEGO!!!

Składniki

  • budyń śmietankowy 1 opakowanie
  • mąka tortowa 4 szklanki
  • cukier puder 2 łyżki
  • sól 1/2 łyżeczki
  • jajka 2 sztuki
  • mleko 3/4 litra
  • woda gazowana 1,5-2 szklanki
  • olej rzepakowy 5 łyżek
  • truskawki 1/2 kg
  • jogurt naturalny 500 ml
  • cukier puder 1,5 łyżki
  • serek homogenizowany bezsmakowy 400 gram
  • dżem 500 ml/czekośliwka lub jaki się lubi
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
naleśniki budyniowe z musem jogurtowo-truskawkowym...

Przygotowanie

  1. mąkę, budyń, jajka, mleko, olej, cukier puder Polski Cukier - asortyment Cukier Polski "zobacz TUTAJ", sól mikserem ubijać na gładkie ciasto, wody gazowanej wlać tyle, aby ciasto było dość "lejące", odstawić na 40 minut


    umyte truskawki, zimny jogurt, cukier puder zmiksować blenderem na mus, schowac do lodówki


    przed smażeniem ciasto wymieszać, jeśli zbyt zgęstniało to dolać wody gazowanej i wymieszać


    na dobrze rozgrzanej naleśnikarce 22 cm posmarowanej cienko olejem, później już nie trzeba oliwić smazyć cienkie, złociste naleśniki, odkładać usmażone na talerz


    na przestudzone naleśniki nakładać porcję dżemu (użyłam swój domowy czekośliwkę z białą czekoladą i porcję serka bezsmakowego homogenizowanego, naleśniki składać na trójkąty


    naleśniki podawać polane musem truskawkowym

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń