Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, szybkie i zdrowe danie. Możecie łatwo modyfikować dodają swoje ulubione warzywa
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5487
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 984
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11937
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5112
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1414
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5487
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 984
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11937
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5112
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1414
Składniki
Brokuła dzielimy na różyczki i wrzucamy do wrzątku na kilka minut. Powinien pozostać twardy i jędrny. Gotowany pod przykryciem nie straci koloru. Naleśniki: Składniki na naleśniki mieszamy. Dodajemy wodę, aby uzyskać pożądaną konsystencję. Z podanej porcji wyszło mi 5 naleśników. Gotowe naleśniki smarujemy serkiem twarożkowym. Ja używałam puszystego serka meksykańskiego, ale na pewno dobrze sprawdzi się też serek z oliwkami, pomidorami czy łososiem. Możecie też użyć serka naturalnego i sami przyprawić ulubionymi ziołami. Do naleśników wkładamy brokuła i podajemy na ciepło.