Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Naleśniki grzybowe"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14042
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15927
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6424
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14042
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15927
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6424
Składniki
Do miski wbij jajko. Dodaj mleko, mąkę i kurkumę. Całość wymieszaj i dopraw solą oraz pieprzem.
Z gotowej masy usmaż cien kie naleśniki.
Na patelni rozgrzej olej i zeszklij posiekaną cebulę wraz z czosnkiem. Dodaj grzyby i smaż całość 5-7 minut.
Podlej odrobiną wody, dorzuć pokrojone w paseczki suszone pomidory, starty ser i listki bazylii.
Wyłóż farsz na naleśniki, po czym zwiń je w rulony.
Gotową potrawę możesz udekorować np. marynowanymi grzybami.
Czas przygotowania: 40 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 320. Stopień trudności: średnie.
<strong>Katarzyna Cukier z Drzewicy</strong>Źródło: Telemax