Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Naleśniki grzybowe"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 197
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 197
Składniki
Do miski wbij jajko. Dodaj mleko, mąkę i kurkumę. Całość wymieszaj i dopraw solą oraz pieprzem.
Z gotowej masy usmaż cien kie naleśniki.
Na patelni rozgrzej olej i zeszklij posiekaną cebulę wraz z czosnkiem. Dodaj grzyby i smaż całość 5-7 minut.
Podlej odrobiną wody, dorzuć pokrojone w paseczki suszone pomidory, starty ser i listki bazylii.
Wyłóż farsz na naleśniki, po czym zwiń je w rulony.
Gotową potrawę możesz udekorować np. marynowanymi grzybami.
Czas przygotowania: 40 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 320. Stopień trudności: średnie.
<strong>Katarzyna Cukier z Drzewicy</strong>Źródło: Telemax