Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Naleśniki na ostro"
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 315
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 68
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 113
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 509
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 315
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 68
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 113
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 509
Składniki
40 min • Porcja 450 kcal • Przepis na 6 porcji
Do śmietany wsypuję mąkę, rozmącam, dodaję sól, żółtka, wlewam mleko ubijając. Dodaję majeranek, oregano, ubite białka. Smażę grube naleśniki.
Piersi z kurczaka myję, doprawiam solą, pieprzem i podsmażam na oleju. Gdy są miękkie, dodaję 2 łyżki jogurtu i pietruszkę.
Szpinak oczyszczam, odrywam końcówki, myję i osuszam. Podsmażam chwilę na maśle, mieszając co jakiś czas. Doprawiam fetą i gałką.
Naleśniki napełniam mięsem i szpinakiem. Zwijam na pół. Posypuję parmezanem. Wstawiam do nagrzanego piekarnika, zapiekam, aż ser się roztopi.
Teresa Macura-Jenkner z Roztropic.Źródło: Kobieta i życie