Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki ze słodkim nadzieniem z serka, jabłek i rodzynek.
Smaczny obiad z kaszy gryczanej białej, kapusty białej, pieczarek w sosie kop...
Odsłon: 13149
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1264
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17469
Smaczny obiad z kaszy gryczanej białej, kapusty białej, pieczarek w sosie kop...
Odsłon: 13149
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1264
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17469
Składniki
Smażymy naleśniki.
Masło roztopić i wystudzić. Jabłka obrać i pokroić w ok 1cmx1cm kosteczki, poddusić aż zmiękną (ok 15 min), dodać cynamon i rodzynki. Dusić jeszcze ok 5 min aż rodzynki zmiękną. Przestudzić
Zmiksować set/twaróg z cukrem pudrem, wystudzonym (ale wciąż płynnym) masłem i olejkiem waniliowym. Dodać jabłka z rodzynkami i delikatnie wymieszać łyżką (bez miksowania już).
Na każdy naleśnik nakładać nadzienie, zawinąć i podawać na ciepło lub zimno.