Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki ze słodkim nadzieniem z serka, jabłek i rodzynek.
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 3292
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 322
Dziś przychodzę do Was z obiecanym przepisem na pyszny sernik z brzoskwiniami...
Odsłon: 189
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 3292
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 322
Dziś przychodzę do Was z obiecanym przepisem na pyszny sernik z brzoskwiniami...
Odsłon: 189
Składniki
Smażymy naleśniki.
Masło roztopić i wystudzić. Jabłka obrać i pokroić w ok 1cmx1cm kosteczki, poddusić aż zmiękną (ok 15 min), dodać cynamon i rodzynki. Dusić jeszcze ok 5 min aż rodzynki zmiękną. Przestudzić
Zmiksować set/twaróg z cukrem pudrem, wystudzonym (ale wciąż płynnym) masłem i olejkiem waniliowym. Dodać jabłka z rodzynkami i delikatnie wymieszać łyżką (bez miksowania już).
Na każdy naleśnik nakładać nadzienie, zawinąć i podawać na ciepło lub zimno.