Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 24 Ocena: 410
Dodano: 09.02.2011
Odsłon: 18842
5-6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Smażymy naleśniki.
Masło roztopić i wystudzić. Jabłka obrać i pokroić w ok 1cmx1cm kosteczki, poddusić aż zmiękną (ok 15 min), dodać cynamon i rodzynki. Dusić jeszcze ok 5 min aż rodzynki zmiękną. Przestudzić
Zmiksować set/twaróg z cukrem pudrem, wystudzonym (ale wciąż płynnym) masłem i olejkiem waniliowym. Dodać jabłka z rodzynkami i delikatnie wymieszać łyżką (bez miksowania już).
Na każdy naleśnik nakładać nadzienie, zawinąć i podawać na ciepło lub zimno.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

Edyta1707 07 stycznia 2014Zgłoś do usunięcia
Meeeega smaczne! :)4 Kto głosował? | Odpowiedz

rodzinka500 13 stycznia 2013Zgłoś do usunięcia
lubię naleśniki , a z takim nadzieniem , mniam ,,,5,,,4 Kto głosował? | Odpowiedz