Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam robić naleśniki, bo można użyć do farszu prawie wszystkiego i zawsze wychodzą pyszne.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14385
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1672
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16469
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6620
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14385
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1672
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16469
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6620
Składniki
1. Wszystkie składniki na naleśniki łączymy ze sobą, najpierw wsypujemy do miski sypkie składniki a później płynne. Dokładnie mieszamy, żeby nie powstały grudki. 2. Smażymy na rozgrzanej patelni lub naleśnikarce.
3. Mięso kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju. 4. Doprawiamy przyprawą oraz solą.
5. Dodajemy pokrojoną w paseczki paprykę. 6. Na koniec łączymy ze serkami i gotujemy do chwili rozpuszczenia.
7. Warzywa kroimy drobno i gotujemy w osolonej wodzie. 8.. Po ugotowaniu, warzywa łączymy z mięsem.
8. Farsz wykładamy na środek każdego naleśnika i zawijamy robiąc kwadraty.
9. Układamy w naczyniu. 10. Smarujemy śmietaną.
11. Posypujemy startym na tarce o dużych oczach serem. 12. Zapiekamy do chwili rozpuszczenia się sera.
13. Naleśniki gotowe. 14. Smacznego.