Do góry

Dania główne Przepis na:

Naleśniki Niki

Naleśniki Niki

Autor:

Przepisów i artykułów: 580 Ocena: 5257

Dodano:

Odsłon: 2340

Uwielbiam robić naleśniki, bo można użyć do farszu prawie wszystkiego i zawsze wychodzą pyszne.

Składniki

  • Składniki na naleśniki:
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • ½ szklanki wody
  • Szczypta soli
  • ½ łyżeczki cukru
  • Jajko
  • Składniki na farsz:
  • ½ fileta z kurczaka
  • Olej do smażenia
  • Przyprawa do kurczaka
  • 20 dag fasolki szparagowej
  • Sól
  • ½ kalafiora małego
  • 2 serki topione
  • Papryka czerwona
  • dodatkowo:
  • 10 dag sera żółtego
  • Śmietana 36 %
5-6 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Wszystkie składniki na naleśniki łączymy ze sobą, najpierw wsypujemy do miski sypkie składniki a później płynne. Dokładnie mieszamy, żeby nie powstały grudki.
    2. Smażymy na rozgrzanej patelni lub naleśnikarce.

  2. 3. Mięso kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju.
    4. Doprawiamy przyprawą oraz solą.

  3. 5. Dodajemy pokrojoną w paseczki paprykę.
    6. Na koniec łączymy ze serkami i gotujemy do chwili rozpuszczenia.

  4. 7. Warzywa kroimy drobno i gotujemy w osolonej wodzie.
    8.. Po ugotowaniu, warzywa łączymy z mięsem.

  5. 8. Farsz wykładamy na środek każdego naleśnika i zawijamy robiąc kwadraty.

  6. 9. Układamy w naczyniu.
    10. Smarujemy śmietaną.

  7. 11. Posypujemy startym na tarce o dużych oczach serem.
    12. Zapiekamy do chwili rozpuszczenia się sera.

  8. 13. Naleśniki gotowe.
    14. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń