Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam robić naleśniki, bo można użyć do farszu prawie wszystkiego i zawsze wychodzą pyszne.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 57
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 133
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4187
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8635
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 57
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 133
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4187
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8635
Składniki
1. Wszystkie składniki na naleśniki łączymy ze sobą, najpierw wsypujemy do miski sypkie składniki a później płynne. Dokładnie mieszamy, żeby nie powstały grudki. 2. Smażymy na rozgrzanej patelni lub naleśnikarce.
3. Mięso kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju. 4. Doprawiamy przyprawą oraz solą.
5. Dodajemy pokrojoną w paseczki paprykę. 6. Na koniec łączymy ze serkami i gotujemy do chwili rozpuszczenia.
7. Warzywa kroimy drobno i gotujemy w osolonej wodzie. 8.. Po ugotowaniu, warzywa łączymy z mięsem.
8. Farsz wykładamy na środek każdego naleśnika i zawijamy robiąc kwadraty.
9. Układamy w naczyniu. 10. Smarujemy śmietaną.
11. Posypujemy startym na tarce o dużych oczach serem. 12. Zapiekamy do chwili rozpuszczenia się sera.
13. Naleśniki gotowe. 14. Smacznego.