Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, letnie danie. Z podanych proporcji powinno wyjść 9-10 naleśników.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 853
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5844
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9675
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 304
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 853
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5844
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9675
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 304
Składniki
Mąkę przesiać przez sito. Jajka wybić do wysokiego naczynia. Rozbełtać je trzepaczką. Dodać mleko, wodę, sól i partiami wsypywać mąkę. Całość dokładnie wymieszać. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Patelnię wysmarować olejem. Ciasto nalewać chochelką na gorącą patelnię. Smażyć z obu stron.
Papierówki umyć i obrać. Posypać cynamonem, gdyż szybko ciemnieją. Umieścić w garnku na małym gazie. Dolać nieco wody. Mieszać. Po kilkunastu minutach mus jest gotowy. Smarować nim naleśniki. Zwijać w rulony lub składać trójkąty.