Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, letnie danie. Z podanych proporcji powinno wyjść 9-10 naleśników.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7584
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 208
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2429
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 530
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7584
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 208
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2429
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 530
Składniki
Mąkę przesiać przez sito. Jajka wybić do wysokiego naczynia. Rozbełtać je trzepaczką. Dodać mleko, wodę, sól i partiami wsypywać mąkę. Całość dokładnie wymieszać. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Patelnię wysmarować olejem. Ciasto nalewać chochelką na gorącą patelnię. Smażyć z obu stron.
Papierówki umyć i obrać. Posypać cynamonem, gdyż szybko ciemnieją. Umieścić w garnku na małym gazie. Dolać nieco wody. Mieszać. Po kilkunastu minutach mus jest gotowy. Smarować nim naleśniki. Zwijać w rulony lub składać trójkąty.