Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i syte danie dla całej rodziny :)
Domowe wafle do deser mojego dzieciństwa z masą orzechową, dżemem z czarnej p...
Odsłon: 49
Cytrynowy krem do tortu na bazie jajek z masłem i soku z cytryny jest bardzo...
Odsłon: 68
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 73
Przełożony powidłami piernik kasztelański to szybki w przygotowaniu wariant ś...
Odsłon: 2686
Domowe wafle do deser mojego dzieciństwa z masą orzechową, dżemem z czarnej p...
Odsłon: 49
Cytrynowy krem do tortu na bazie jajek z masłem i soku z cytryny jest bardzo...
Odsłon: 68
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 73
Przełożony powidłami piernik kasztelański to szybki w przygotowaniu wariant ś...
Odsłon: 2686
Składniki
SKŁADNIKI (dla 7-8 osób - 16 sztuk) naleśniki: 1 szklanka mleka 1 szklanka wody (może być gazowana- naleśniki będą bardziej puszyste) 1,5 szklanki mąki 2 jajka szczypta soli masło farsz: 300 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 2 cebule 4 ząbki czosnku puszka fasolki szparagowej puszka pomidorów w zalewie puszka groszku konserwowego 1 czerwona papryka 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 2 łyżki przecieru pomidorowego 4-5 ogórków konserwowych sól, pieprz sos tabasco, chili w proszku, oregano, Vegeta - do smaku ostra papryka 1 łyżka oliwy 100 g sera żółtego PRZYGOTOWANIE Składniki ciasta miksujemy. Odstawiamy na 10 minut, raz jeszcze mieszamy i na niewielkiej ilości masła na średniej patelni smażymy naleśniki. Cebulę i czosnek siekamy i podsmażamy na łyżce oliwy - tym razem na dużej patelni. Dodajemy mięso, które dokładnie rozdrabniany. Następnie zalewamy pomidorami z puszki Doprawiamy solą i pieprzem. Paprykę kroimy w kostkę, dodajemy na patelnię, podlewamy kilkoma łyżkami wody i przykrywamy na 5 minut, by papryka zmiękła. Dodajemy 1 łyżeczkę papryki oraz przecier pomidorowy,tabasco,chili w proszku,pieprz,oregano,vegetę. Kukurydzę,fasolkę szparagową, groszek i fasolę odsączamy i wrzucamy na patelnię. Na końcu dodajemy pokrojone w małą kostkę ogórki. Zwiększamy ogień i przesmażamy razem kilka minut. Na każdym naleśniku kładziemy po około 3 łyżki farszu i zwijamy w rulon. Układamy naleśniki w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem. Posypujemy startym/posiekanym serem. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20 minut. Podajemy z keczupem lub różnymi sosami w zależności jaki kto lubi. Ja podałem z sosem czosnkowym.