Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Naleśniki po węgiersku"
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 155
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 28
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 42
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 155
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 28
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 42
Składniki
Zmiksuj mleko, mąkę, jaja i sól. Pod koniec dodaj olej. Usmaż cienkie naleśniki.
Na dzień przed m naleśników rodzynki i posiekane skórki pomarańczowe namocz w rumie. Orzechy włoskie zmiel i dodaj do podgrzanej śmietany, podobnie skórkę pomarańczową, cukier, rodzynki i szczyptę cynamonu.
Gotuj kilka minut, aż otrzymasz gęstą masę. Odstaw do przestygnięcia. Dolej połowę rumu, w którym moczyły się owoce i wymieszaj. Naleśniki posmaruj masą i zwijaj w rulony. Podawaj na przykład z sosem czekoladowym.
Czas przygotowania: 25 minut 510 kcal/1 porcja.</strong>Źródło: Tele Tydzień