Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Naleśniki po węgiersku"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13722
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1572
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15215
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6233
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13722
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1572
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15215
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6233
Składniki
Zmiksuj mleko, mąkę, jaja i sól. Pod koniec dodaj olej. Usmaż cienkie naleśniki.
Na dzień przed m naleśników rodzynki i posiekane skórki pomarańczowe namocz w rumie. Orzechy włoskie zmiel i dodaj do podgrzanej śmietany, podobnie skórkę pomarańczową, cukier, rodzynki i szczyptę cynamonu.
Gotuj kilka minut, aż otrzymasz gęstą masę. Odstaw do przestygnięcia. Dolej połowę rumu, w którym moczyły się owoce i wymieszaj. Naleśniki posmaruj masą i zwijaj w rulony. Podawaj na przykład z sosem czekoladowym.
Czas przygotowania: 25 minut 510 kcal/1 porcja.</strong>Źródło: Tele Tydzień