Do góry

Dania główne Przepis na:

Naleśniki po węgiersku

Naleśniki po węgiersku

Autor:

Przepisów i artykułów: 567 Ocena: 4968

Dodano:

Odsłon: 14278

Prosty przepis, który pozwala na ogromne pole dla kuchennej kreatywności.

Składniki

  • ½ kg mięsa mielonego
  • ½ puszki kukurydzy
  • Papryka konserwowa
  • Przyprawa do gulaszu węgierskiego
  • 15 dag sera żółtego
  • Trochę sosu meksykańskiego w słoiczku do dekoracji
  • ½ pęczka szczypiorku
  • 15 dag pieczarek
  • Cebula
  • Olej do smażenia
  • 4 naleśniki (2 szk. mąki pszennej, 1szk. mleka, 1 szk. wody, sól, jajko
  • Sól
  • Pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Składniki na naleśniki wszystkie razem mieszamy tak żeby nie powstały grudki i smażymy naleśniki.
    2. Obieramy cebulę i prużymy na rozgrzanym oleju.

  2. 3. Do cebuli dodajemy mięso.

  3. 4. Doprawiamy pieprzem oraz solą.

  4. 5. Pieczarki drobno kroimy dodajemy do mięsa.

  5. 6. Następnie kroimy w paski paprykę, przekładamy na patelnię.

  6. 7. Odlewamy kukurydzę z zalewy, łączymy z mięsem.

  7. 8. Przyprawę rozrabiamy z odrobiną wody i wlewamy do pozostałych składników.
    9. Chwilę prużymy.

  8. 10. Na każdy naleśnik nakładamy farsz.

  9. 11. Zawijamy w kwadraty.

  10. 12. Układamy w naczyniu.

  11. 13. Smarujemy odrobinę sosem meksykańskim

  12. 14. Ser ścieramy na tarce o dużych oczach i posypujemy wierzch naleśników.

  13. 15. Zapiekamy 20 minut w 180˚C.
    16. Przed podaniem posypujemy drobno posiekanym szczypiorkiem.

  14. 17. Naleśniki gotowe.
    18. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

olimpia40 10 listopada 2018 Szkoda , że nie pokazałaś po , liczy się tez wygląd dania po obróbce termicznej ....choć nie neguję tego przepisu ale....

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń