Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis, który pozwala na ogromne pole dla kuchennej kreatywności.
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 443
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5174
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3366
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 443
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5174
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3366
Składniki
1. Składniki na naleśniki wszystkie razem mieszamy tak żeby nie powstały grudki i smażymy naleśniki. 2. Obieramy cebulę i prużymy na rozgrzanym oleju.
3. Do cebuli dodajemy mięso.
4. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
5. Pieczarki drobno kroimy dodajemy do mięsa.
6. Następnie kroimy w paski paprykę, przekładamy na patelnię.
7. Odlewamy kukurydzę z zalewy, łączymy z mięsem.
8. Przyprawę rozrabiamy z odrobiną wody i wlewamy do pozostałych składników. 9. Chwilę prużymy.
10. Na każdy naleśnik nakładamy farsz.
11. Zawijamy w kwadraty.
12. Układamy w naczyniu.
13. Smarujemy odrobinę sosem meksykańskim
14. Ser ścieramy na tarce o dużych oczach i posypujemy wierzch naleśników.
15. Zapiekamy 20 minut w 180˚C. 16. Przed podaniem posypujemy drobno posiekanym szczypiorkiem.
17. Naleśniki gotowe. 18. Smacznego.