Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje dzieci zawsze chętnie jedzą naleśniki, a dziś postanowiłam je trochę urozmaicić i dodałam do ciasta drobinki czekolady. Starsi jedzą klasyczne, zawijane z serem, dla młodszych robię w kształcie serca i kwiatka. Dzisiejsze zrobiły furorę. :)
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34129
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1319
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113581
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34129
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1319
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113581
Składniki
Jajka zmiksować dodając do nich mąkę, sól, wodę i mleko. Ciasto powinno być dość rzadkie, jeśli jest za gęste, dolać jeszcze wody. Wsypać czekoladę i zamieszać delikatnie. Odstawić na ok. pół godziny.
Ciasto wylewać na patelnię, obracając nią, aby ciasto równomiernie się rozlało. Smażyć z obu stron do ścięcia ciasta. Podawać z serem na słodko lub z owocami i cukrem pudrem.