Do góry

Dania główne Przepis na:

Naleśniki stracciatella

Naleśniki stracciatella

Autor:

Przepisów i artykułów: 235 Ocena: 2688

Dodano:

Odsłon: 399

Moje dzieci zawsze chętnie jedzą naleśniki, a dziś postanowiłam je trochę urozmaicić i dodałam do ciasta drobinki czekolady. Starsi jedzą klasyczne, zawijane z serem, dla młodszych robię w kształcie serca i kwiatka. Dzisiejsze zrobiły furorę. :)

Składniki

  • 2 jajka
  • 1 szklanka mleka
  • 1 szklanka wody (najlepiej gazowanej)
  • 2,5 szklanki mąki
  • szczypta soli
  • drobinki czekolady, ilość wg uznania
  • masło klarowane do smażenia
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Naleśniki stracciatella

Przygotowanie

  1. Jajka zmiksować dodając do nich mąkę, sól, wodę i mleko. Ciasto powinno być dość rzadkie, jeśli jest za gęste, dolać jeszcze wody. Wsypać czekoladę i zamieszać delikatnie. Odstawić na ok. pół godziny.

  2. Ciasto wylewać na patelnię, obracając nią, aby ciasto równomiernie się rozlało. Smażyć z obu stron do ścięcia ciasta. Podawać z serem na słodko lub z owocami i cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń