Do góry

Dania główne Przepis na:

Naleśniki szpinakowe

Naleśniki szpinakowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 13 Ocena: 67

Dodano:

Odsłon: 7233

fajne danie dla lubiących szpinak :)

Składniki

  • 100 g szpinaku - u mnie rozdrobniony mrożony
  • 35 g mąki
  • 1 jajko
  • 60 g warogu chudego
  • 35 g śmietany 12 %
  • ok. 1/2 szklanki mleka/ lub wody mineralnej
1-2 os. 30 min średnie tanie
Reklama
Reklama
Naleśniki szpinakowe

Przygotowanie

  1. szpinak rozmroziłam i podgotowałam a następnie poczekałam aż ostygnie i dodałam do mąki, jajka, wody, o odrobinki mleka, sól i
    całość zmiksowałam i usmażyłam naleśniki bez tłuszczu

  2. twaróg zmiksowałam ze śmietaną, listkami bazylii, solą i pieprzem
    jako dodatek potraktowałam 100 g innych warzyw, w tym przypadku pomidorki i papryka
    smacznego

  3. całe danie to porcja dla 1 osoby i ma 350 kcal

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń