Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Naleśniki z białym serem i szpinakiem"
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 160
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 19
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 85
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 414
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19579
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 160
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 19
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 85
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 414
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19579
Składniki
Mąkę przesiać, dodać mleko, wodę, szczyptę soli i roztrzepane jajka. Zmiksować i odstawić na 1/2 godziny.
Szpinak rozmrozić. Cebule pokroić w kostkę i zeszklić na lekko rozgrzanym maśle. Dodać rozmrożony szpinak i przeciśnięty czosnek i dusić kilka minut. Doprawić. Wkruszyć ser, wymieszać dokładnie.
Smażyć naleśniki, smarować farszem i rolować. Gdy wszystkie będą gotowe, pokroić na kawałki, poustawiać w naczyniu żaroodpornym i zapiekać ok. 15 minut w 180oC.
ok. 65 minut
Warto przygotować sos beszamelowy lub pikantny pomidorowy, wlać do żaroodpornego naczynia i razem zapiekać.Źródło: Twoje Imperium