Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki z boczniakami to kulinarna poezja, gdzie delikatność cienkiego naleśnika splata się z intensywnym smakiem grzybów boczniaków. Każdy kęs to podróż przez gęstą, leśną knieję, gdzie aromatyczne grzyby rozkwitają w objęciach złocistej i chrupiącej skórki. To harmonijne połączenie natury i tradycji, które rozpieszcza podniebienie i otula duszę w ciepłe, kuszące objęcia smaku.
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 23027
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 23027
Składniki
Sposób przygotowania naleśników: 1. W dużej misce wsypuję mąkę, cukier oraz sól. Następnie dodaję jajko i wlewam wodę, stopniowo mieszając. Stopniowo dodaję mleko, kontynuując mieszanie, aż uzyskam gładkie ciasto. 2. Rozgrzewam olej na patelni, a następnie stopniowo wylewam ciasto na rozgrzany olej. Smażę naleśniki z obu stron na złoty kolor.
Sposób przygotowania farszu: 1. Na rozgrzanym oleju smażę pokrojoną drobno cebulę, dodaję sól i cukier. Kiedy cebula zacznie się karmelizować, dorzucam startą na tarce o dużych oczkach marchew oraz drobno pokrojone papryki. 2. Po dwóch minutach dodaję przyprawę curry oraz pokrojone w paseczki boczniaki. Całość smażę jeszcze przez pięć minut, doprawiam solą i pieprzem.
3. Na każdym naleśniku na środku układam farsz, składam naleśnik w kształt koperty.
4.Układam naleśniki w naczyniu żaroodpornym, posypuję wierzch serem mozzarella. 5. Zapiekam naleśniki w rozgrzanym piekarniku przez 15 minut w temperaturze 180°C.
6. Naleśniki gotowe do podania! 7. Smacznego!