Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Naleśniki z brokułami i boczkiem"
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 722
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 158
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31358
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 433
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 722
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 158
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31358
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 433
Składniki
Mąkę przesiać, dodać jajko, mleko, olej i szczyptę soli. Zmiksować na gładkie ciasto i odstawić na pół godziny.
Brokuł umyć, podzielić na różyczki, wrzucić na osoloną wrzącą wodę na ok. 5 minut (jeśli lubimy jędrne warzywa, można nie gotować), osączyć.
Cebulkę posiekać, zeszklić na maśle. Boczek pokroić w kostkę, uprażyć na suchej patelni, ostudzić. Ser żółty zetrzeć. Wymieszać rozdrobnione brokuły z boczkiem i serem.
Smażyć naleśniki, nakładać farsz i składać na trójkąty. Podawać od razu.
Naleśniki można również zapiec w naczyniu żaroodpornym, układając na wierzchu plasterki pieczarek i tarty żółty ser.Źródło: Twoje Imperium