Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne smaczne naleśniki w sam raz na piątkowy obiad. Delikatne, puszyste z dodatkiem budyniu, takie naleśniki można smażyć nawet codziennie.
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 252
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 133
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 43
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 43
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 252
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 133
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 43
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 43
Składniki
1. Jedną szklankę mleka gotujemy, w drugiej rozrabiamy budyń z cukrem i wlewamy do gotującego się mleka, rytmicznie mieszając żeby nie powstały nam grudki. Budyń studzimy, następnie miksujemy mikserem z twarogiem.
2. Do miski wsypujemy mąkę, sól, cukier, wbijamy jajko, wlewamy wodę i stopniowo mleko. Mieszamy łyżką lub miksujemy mikserem. Smażymy naleśniki.
3. Każdy naleśnik smarujemy masą budyniowo twarogową i składamy naleśniki w trójkąty. 4. Jeżeli jest konieczność możemy rozgrzać w piekarniku lub mikrofali. 5. Podajemy z ulubionym sosem np. truskawkowym lub czekoladowym.
6. Smacznego.