Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Twaróg zmieszany z porzeczką sprawia że, nadzienie nie jest słodkie, ma smaczny kwaskowy smak. Oblane czekoladą wynagradzają wysiłek.
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 15
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 531
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 726
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 30
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 15
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 531
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 726
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 30
Składniki
Sposób przygotowania naleśników: 1. Do miski wsypujemy mąkę.
2. Dodajemy trochę cukru waniliowego oraz soli. 3. Wbijamy jajko
4. Dolewamy wodę i powoli mieszamy żeby nie powstały grudki.
5. Dolewamy mleko, mieszamy.
6. Smażymy naleśniki.
Sposób przygotowania farszu: 1. Twaróg ugniatamy, tłuczkiem do ziemniaków lub widelcem.
2. Dodajemy żółtka.
3. Cukier puder.
4. Wlewamy śmietanę.
5. Dokładnie wyrabiamy, na koniec dodajemy czarną porzeczkę i delikatnie mieszamy.
6. Na każdy naleśnik nakładamy farsz.
7. Składamy w trójkąty.
8. Układamy na większym talerzu lub półmisku.
9. W rondelku gotujemy wodę i wkładamy polewę żeby się nam rozpuściła, można zrobić samemu polewę.
10. Polewamy wierzch naleśników. 11. Danie Gotowe. 12. Smacznego.