Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki na śniadanie , obiad , kolację można je jeść o każdej porze dnia :)
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 329
Przepis dnia
Przepyszne wafle orzechowe to kwintesencja dzieciństwa :) Całe do zakochania :)
Odsłon: 6574
W czasach przed maszynkami do mielenia, wszystkie kotlety były ręcznie siekan...
Odsłon: 124
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 329
Przepis dnia
Przepyszne wafle orzechowe to kwintesencja dzieciństwa :) Całe do zakochania :)
Odsłon: 6574
W czasach przed maszynkami do mielenia, wszystkie kotlety były ręcznie siekan...
Odsłon: 124
Składniki
Przygotuj dwie miski . W jednej wlej białko a do drugiej żółtko z jajek . Do miski z białkami wsyp szczyptę soli . Ubij sztywną pianę .
Do drugiej gdzie są żółtka wlej mleko i wodę , zmiksuj . Dodawaj przesianą mąkę , zmiksuj . Dodaj pianę z białek . Delikatnie połącz z ciastem . Wlej łyżeczkę oliwy. Ciasto musi być lejące , jeśli jest za gęste dodaj troszkę wody .
Chochelką wlewaj ciasto na wysmarowaną tłuszczem i rozgrzaną patelnię .
Usmaż naleśniki po obu stronach . Posmaruj dżemem , zwiń w rulon , posyp delikatnie cukrem pudrem (cukier według uznania )
Z podanych proporcji wychodzi od 8 do 10 szt . Patelnia średnicy 20 cm