Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki na śniadanie , obiad , kolację można je jeść o każdej porze dnia :)
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 434
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 104
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 434
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 104
Składniki
Przygotuj dwie miski . W jednej wlej białko a do drugiej żółtko z jajek . Do miski z białkami wsyp szczyptę soli . Ubij sztywną pianę .
Do drugiej gdzie są żółtka wlej mleko i wodę , zmiksuj . Dodawaj przesianą mąkę , zmiksuj . Dodaj pianę z białek . Delikatnie połącz z ciastem . Wlej łyżeczkę oliwy. Ciasto musi być lejące , jeśli jest za gęste dodaj troszkę wody .
Chochelką wlewaj ciasto na wysmarowaną tłuszczem i rozgrzaną patelnię .
Usmaż naleśniki po obu stronach . Posmaruj dżemem , zwiń w rulon , posyp delikatnie cukrem pudrem (cukier według uznania )
Z podanych proporcji wychodzi od 8 do 10 szt . Patelnia średnicy 20 cm