Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na delikatne, puszyste i bardzo smakowite naleśniki z aromatycznym, pachnącym pomarańczą dżemem marchewkowym. Do posmarowania naleśników śmiało możemy użyć innego dżemu lub dodać ulubione dodatki, polecam jednak przygotowanie ciasta naleśnikowego z podanych proporcji - dla mnie takie naleśniki są najlepsze :D
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22620
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14940
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4722
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44735
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 645
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 680
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22620
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14940
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4722
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44735
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 645
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 680
Składniki
Do miski przesiewamy mąkę, wbijamy 2 jajka, dodajemy 2 łyżki oleju rzepakowego, cukier brzozowy (ksylitol) i sól do smaku.
Następnie dolewamy mleko* oraz wodę mineralną i dokładnie miksujemy dla dobrego napowietrzenia ciasta. Tak powstałe ciasto odstawiamy na około 15 minut. *polecam mleko bez laktozy, gdyż nadaje naleśnikom słodki i niesamowity smak.
Po tym czasie mieszamy nasze ciasto naleśnikowe i wylewamy jego porcje na patelnię. Smażymy z obu stron na delikatnie złoty kolor. * Przed pierwszą partią smażenia smarujemy delikatnie patelnię olejem (np. za pomocą ręcznika papierowego).
Usmażone naleśniki smarujemy dżemem (ilość wedle upodobań), zawijamy i gotowe!
Życzę smacznego :)
:D