Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na delikatne, puszyste i bardzo smakowite naleśniki z aromatycznym, pachnącym pomarańczą dżemem marchewkowym. Do posmarowania naleśników śmiało możemy użyć innego dżemu lub dodać ulubione dodatki, polecam jednak przygotowanie ciasta naleśnikowego z podanych proporcji - dla mnie takie naleśniki są najlepsze :D
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 33283
Ciasto ptysiowe inaczej ciasto parzone otrzymuje się poprzez zaparzanie mąki...
Odsłon: 114
Bardzo stary przepis na idealne pączki. Nie chłoną tłuszczu i wychodzą puszyste
Odsłon: 1595
Przepis na pyszny i pożywny makaron ze szpinakiem baby, suszonymi pomidorami...
Odsłon: 151
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 33283
Ciasto ptysiowe inaczej ciasto parzone otrzymuje się poprzez zaparzanie mąki...
Odsłon: 114
Bardzo stary przepis na idealne pączki. Nie chłoną tłuszczu i wychodzą puszyste
Odsłon: 1595
Przepis na pyszny i pożywny makaron ze szpinakiem baby, suszonymi pomidorami...
Odsłon: 151
Składniki
Do miski przesiewamy mąkę, wbijamy 2 jajka, dodajemy 2 łyżki oleju rzepakowego, cukier brzozowy (ksylitol) i sól do smaku.
Następnie dolewamy mleko* oraz wodę mineralną i dokładnie miksujemy dla dobrego napowietrzenia ciasta. Tak powstałe ciasto odstawiamy na około 15 minut. *polecam mleko bez laktozy, gdyż nadaje naleśnikom słodki i niesamowity smak.
Po tym czasie mieszamy nasze ciasto naleśnikowe i wylewamy jego porcje na patelnię. Smażymy z obu stron na delikatnie złoty kolor. * Przed pierwszą partią smażenia smarujemy delikatnie patelnię olejem (np. za pomocą ręcznika papierowego).
Usmażone naleśniki smarujemy dżemem (ilość wedle upodobań), zawijamy i gotowe!
Życzę smacznego :)
:D