Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 1004 Ocena: 27831
Dodano: 22.08.2015
Odsłon: 54649
3-4 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Do miski przesiewamy mąkę, wbijamy 2 jajka, dodajemy 2 łyżki oleju rzepakowego, cukier brzozowy (ksylitol) i sól do smaku.
Następnie dolewamy mleko* oraz wodę mineralną i dokładnie miksujemy dla dobrego napowietrzenia ciasta.
Tak powstałe ciasto odstawiamy na około 15 minut.
*polecam mleko bez laktozy, gdyż nadaje naleśnikom słodki i niesamowity smak.
Po tym czasie mieszamy nasze ciasto naleśnikowe i wylewamy jego porcje na patelnię. Smażymy z obu stron na delikatnie złoty kolor.
* Przed pierwszą partią smażenia smarujemy delikatnie patelnię olejem (np. za pomocą ręcznika papierowego).
Usmażone naleśniki smarujemy dżemem (ilość wedle upodobań), zawijamy i gotowe!
Życzę smacznego :)
:D
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

GREGORHSPEED 23 sierpnia 2015Zgłoś do usunięcia
Kasiu, ten dżem musi być boski...Zabieram się do roboty ;) Odpowiedzi: 1 ▼6 Kto głosował? | Odpowiedz