Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedyś bardzo nie lubiłam naleśników, ale od kiedy mąż je dla mnie zrobił to mogłabym je jeść na okrągło :)
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 387
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 57
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 118
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 166
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17175
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 387
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 57
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 118
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 166
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17175
Składniki
Z podanych składników przygotowujemy naleśniki i smażymy na złoty kolor. Nie podaję dokładnej ilości składników, gdyż u mnie naleśniki robi się w ilości hurtowej. Na pewno każdy ma swoje wypróbowane proporcje.
Składniki na farsz podane są w ilości jakiej zużywam na porcję 2 naleśników. Na połówce usmażonego naleśnika układamy kiełbasę pokrojoną w cienkie plasterki. Następnie układamy surową pieczarkę pokrojoną w cieniutkie plasterki. Kolejno drobno posiekana cebulka, przyprawy i na koniec plasterki sera. Przykrywamy drugą połówką naleśnika. Układamy na patelni do naleśników i podgrzewamy pod przykryciem kilka minut na małym ogniu, aż ser się rozpuści. Podajemy z ketchupem. Smacznego :)