Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banalnie proste danie. Chyba mało jest ludzi, którzy nie lubią naleśników. Na słodka, na ostro, z twarogiem. Tym razem zrobiłem z mięsem mielonym. Użyłem wieprzowego, ale oczywiście można wybrać inne.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 169
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3889
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 305
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 679
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 169
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3889
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 305
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 679
Składniki
W pierwszej kolejności robimy naleśniki. Mieszamy składniki na ciasto (nie może może być za gęste ani za rzadkie) i smażymy naleśniki.
Następnie przygotowujemy farsz. Na dużą patelnię wlewamy olej, wkładamy mięso, przyprawiamy i smażymy. W międzyczasie cebulę, paprykę i pieczarki kroimy w grubszą kostkę lub jak, kto woli drobną. Dodajemy cebulę i paprykę smażąc nadal. Gdy cebula się zarumieni dodajemy pieczarki i smażymy do odparowania wody. Gotowy farsz nakładamy na naleśniki, zwijamy w rulon i wkładamy do żaroodpornego naczynia.
Robimy zalewę mieszając składnik i zalewamy nią naleśniki. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na około 15 minut. Po tym czasie wyciągamy, posypujemy serem i wstawiamy do piekarnika na około 4 minuty. Po wyciągnięciu obsypujemy natką pietruszki i podajemy ciepłe. Na zimno też są smaczne :)