Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banalnie proste danie. Chyba mało jest ludzi, którzy nie lubią naleśników. Na słodka, na ostro, z twarogiem. Tym razem zrobiłem z mięsem mielonym. Użyłem wieprzowego, ale oczywiście można wybrać inne.
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 377
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 9805
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 46
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 377
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 9805
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 46
Składniki
W pierwszej kolejności robimy naleśniki. Mieszamy składniki na ciasto (nie może może być za gęste ani za rzadkie) i smażymy naleśniki.
Następnie przygotowujemy farsz. Na dużą patelnię wlewamy olej, wkładamy mięso, przyprawiamy i smażymy. W międzyczasie cebulę, paprykę i pieczarki kroimy w grubszą kostkę lub jak, kto woli drobną. Dodajemy cebulę i paprykę smażąc nadal. Gdy cebula się zarumieni dodajemy pieczarki i smażymy do odparowania wody. Gotowy farsz nakładamy na naleśniki, zwijamy w rulon i wkładamy do żaroodpornego naczynia.
Robimy zalewę mieszając składnik i zalewamy nią naleśniki. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na około 15 minut. Po tym czasie wyciągamy, posypujemy serem i wstawiamy do piekarnika na około 4 minuty. Po wyciągnięciu obsypujemy natką pietruszki i podajemy ciepłe. Na zimno też są smaczne :)