Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banalnie proste danie. Chyba mało jest ludzi, którzy nie lubią naleśników. Na słodka, na ostro, z twarogiem. Tym razem zrobiłem z mięsem mielonym. Użyłem wieprzowego, ale oczywiście można wybrać inne.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 649
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2041
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4032
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3980
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 649
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2041
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4032
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3980
Składniki
W pierwszej kolejności robimy naleśniki. Mieszamy składniki na ciasto (nie może może być za gęste ani za rzadkie) i smażymy naleśniki.
Następnie przygotowujemy farsz. Na dużą patelnię wlewamy olej, wkładamy mięso, przyprawiamy i smażymy. W międzyczasie cebulę, paprykę i pieczarki kroimy w grubszą kostkę lub jak, kto woli drobną. Dodajemy cebulę i paprykę smażąc nadal. Gdy cebula się zarumieni dodajemy pieczarki i smażymy do odparowania wody. Gotowy farsz nakładamy na naleśniki, zwijamy w rulon i wkładamy do żaroodpornego naczynia.
Robimy zalewę mieszając składnik i zalewamy nią naleśniki. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na około 15 minut. Po tym czasie wyciągamy, posypujemy serem i wstawiamy do piekarnika na około 4 minuty. Po wyciągnięciu obsypujemy natką pietruszki i podajemy ciepłe. Na zimno też są smaczne :)