Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
naleśniki są smaczne z musem dyniowym i smakują np. z kawą zbożową z mlekiem...................SMACZNEGO!!!
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 220
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34147
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 526
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 3886
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 220
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34147
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 526
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 3886
Składniki
prowansalska dynia muszkatołowa, ma dużo zwartego miąższu i malutko pestek - połowę dyni obrać ze skóry, usunąć pestki, pokroić w kostkę i wsypać do garnka, posypać 2 łyżkami cukru, wsypać 1 galaretkę np. pomarańczową i gotować z 10 minut mieszając do odparowania płynu, blenderem zmiksować i wystudzić
wszystkie składniki na naleśniki w dzbanku miksera zmiksować, ciasto ma być dość rzadkie, jeśli trzeba to dolać mleka lub dosypać mąki, ciasto odstawić na 1 godzinę
patelnia naleśnikarka 22 cm lub zwykła, dobrze gorąca - chochelką nałożyć porcję ciasta i smażyć na złocisto z obu stron naleśniki
na każdy naleśnik nałożyć z 2 łyżki musu, rozsmarować po całym naleśniku naleśniki zawinąć na pół i jeszcze raz na pół, posypać pudrem cukrem zapraszam również na inne przepisy: http://babiedolygdynia.blogspot.com/