Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste danie dla wszystkich. Można je podać i na śniadanie i na obiad i na kolację. Można je przygotować wcześniej i w ostatniej chwili zapiec na patelni. Doskonała propozycja na szybki i niedrogi posiłek.
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 79
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 791
Dziś do pracy.
Odsłon: 342
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 79
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 791
Dziś do pracy.
Odsłon: 342
Składniki
Najpierw zrobimy ciasto na naleśniki. Do dużej miski wlewamy mleko, wbijamy jajka,dajemy szczyptę soli. Rozbijamy masę dokładnie rózgą, Następnie wsypujemy mąkę i sodę oczyszczoną. Łączymy całość doskonale i odstawiamy na bok na 15-20 minut. W tym czasie obieramy parówki z nylonowej osłonki i trzemy ser na tarce o grubych oczkach. Na patelni rozgrzewamy olej ( wielkość patelni ma odpowiadać mniej więcej długości parówek), smażymy 6 naleśników, nie przypiekamy ich. Na gotowe naleśniki kładziemy łyżeczkę ketchupu, rozsmarowujemy go po całej powierzchni naleśnika, posypujemy startym serem, na wierzch kładziemy parówkę i całość zwijamy w rulon.
Tak przygotowane naleśniki dajemy na patelnię z rozgrzanymi dwiema łyżkami oleju. Zapiekamy je z obu stron pod przykryciem, po około 3-4 minuty z każdej strony. Naleśniki z parówką serem gotowe!