Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój sposób na smaczny obiad :)
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 218
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1015
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 512
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666489
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 218
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1015
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 512
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666489
Składniki
750 ml mleka 3/4 szklanki wody mocno gazowanej 2 jaja 1 szklanka mąki orkiszowej 2 szklanki mąki pszennej płaska łyżeczka soli Składniki na naleśniki miksujemy w blenderze. Następnie smażymy, z obu stron. Farsz; 500 g. pieczarek 2 duże cebule 2 łyżki oliwki 1 łyżeczka bazylii 1 płaska łyżeczka papryki czerwonej słodkiej sól i pieprz do smaku Pieczarki płuczemy i kroimy na plasterki. Cebulę obieramy, kroimy w paski. Pieczarki i cebulę łączymy ze sobą, dajemy przyprawy, wlewamy oliwkę i smażymy. Sos; 100 ml śmietanki 30% 2 łyżki pesto z bazylii sól Śmietankę należy podgrzać i wymieszać z pesto. Można doprawić do smaku, według swoich upodobań. Na każdym naleśniku układamy farsz i zawijamy tak jak krokiety. Układamy w naczyniu żaroodpornym. Następnie wkładamy do piekarnika i pieczemy bez przykrycia w 180* - 20 minut. Smacznego.