Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super propozycja na smaczny jarski obiad lub ciepłą kolację. Naleśniki z pieczarkami i żółtym serem .
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5660
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 949
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 246
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 35040
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 101
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5660
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 949
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 246
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 35040
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 101
Składniki
Naleśniki Jajka ubij z solą, mlekiem i wodą, dodaj przesianą mąkę, wymieszaj, ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany, odstaw na 30 minut. Następnie usmaż naleśniki.
Cebulę obierz i pokrój w paski. Pieczarki obierz, pokrój i opłucz. Następnie podsmaż cebulę na oleju, dodaj pieczarki dopraw solą i pieprzem, smaż około 20 minut, dodaj pokrojoną natkę pietruszki. Żółty ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach dodaj do pieczarek, wymieszaj, zdejmij z ognia.
Na naleśniki nakładaj po 2 łyżki pieczarek i złóż je w kopertę lub zwiń w rulon.
W jednej misce roztrzep jajko dodaj mleko, wymieszaj, do drugiej wsyp bułkę tartą. Na patelni rozgrzej olej, naleśniki panieruj w jajku a następnie w bułce tartej i smaż na małym ogniu na złoty kolor z obu stron.
Jeśli zrobisz większą ilość możesz naleśniki zostawić w lodówce. A na drugi dzień zapanierować i usmażyć. Smacznego.