Do góry

Dania główne Przepis na:

Naleśniki z pieczarkami w sosie meksykańskim

Naleśniki z pieczarkami w sosie meksykańskim

Autor:

Przepisów i artykułów: 663 Ocena: 6355

Dodano:

Odsłon: 1065

Farsz naleśników jest zrobiony z pieczarek prużonych z serkami topionymi, naleśniki przykryte są sosem, takie połączenie sprawia że danie jest przepyszne. Zachęcam do zrobienia bo warto ;)

Składniki

  • Składniki na ciasto naleśnikowe:
  • 2 szk. maki pszennej
  • 1 szk. mleka
  • ½ szk. wody gazowanej
  • Jajko
  • Sól
  • Składniki na farsz:
  • 2 serki topione Hochland
  • 1 kg pieczarek
  • Cebula
  • Pieprz
  • Sól
  • Olej do smażenia
  • Dodatkowo:
  • 1 sos w słoiczku meksykański
  • 15 dag sera żółtego
3-4 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Naleśniki z pieczarkami w sosie meksykańskim

Przygotowanie

  1. 1. Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe łączymy ze sobą, dokładnie mieszając tak żeby nie powstały grudki.

  2. 2. Następnie smażymy naleśniki na rozgrzanym oleju lub na naleśnikarce.

  3. 3. Cebule obieramy kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju.

  4. 4. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki

  5. 5. Doprawiamy pieprzem oraz solą.

  6. 6. Gdy pieczarki są już dobre dokładamy serki topione i prużymy do chwili kiedy się rozpuszczą.

  7. 7. Gotowy farsz nakładamy na każdy naleśnik.

  8. 8. Składamy w kwadraty.

  9. 9. Układamy w naczyniu żaroodpornym

  10. 10. Polewamy sosem meksykańskim.

  11. 11. Na koniec ścieramy ser na tarce o dużych oczkach i posypujemy nim sos.

  12. 12. Zapiekamy 15 minut w 180°C.
    13. Naleśniki gotowe.
    14. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń