Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Farsz naleśników jest zrobiony z pieczarek prużonych z serkami topionymi, naleśniki przykryte są sosem, takie połączenie sprawia że danie jest przepyszne. Zachęcam do zrobienia bo warto ;)
Postny barszcz na zakwasie i czerwonym winie o intensywnym kolorze.
Odsłon: 16
Kaczka to prawdziwy symbol elegancji na stole, uwielbiana za swoją soczystość...
Odsłon: 520
Najszybszy i najprostszy przepis na piernik w pięć minut bez użycia miksera.
Odsłon: 88
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 530
Postny barszcz na zakwasie i czerwonym winie o intensywnym kolorze.
Odsłon: 16
Kaczka to prawdziwy symbol elegancji na stole, uwielbiana za swoją soczystość...
Odsłon: 520
Najszybszy i najprostszy przepis na piernik w pięć minut bez użycia miksera.
Odsłon: 88
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 530
Składniki
1. Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe łączymy ze sobą, dokładnie mieszając tak żeby nie powstały grudki.
2. Następnie smażymy naleśniki na rozgrzanym oleju lub na naleśnikarce.
3. Cebule obieramy kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju.
4. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki
5. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
6. Gdy pieczarki są już dobre dokładamy serki topione i prużymy do chwili kiedy się rozpuszczą.
7. Gotowy farsz nakładamy na każdy naleśnik.
8. Składamy w kwadraty.
9. Układamy w naczyniu żaroodpornym
10. Polewamy sosem meksykańskim.
11. Na koniec ścieramy ser na tarce o dużych oczkach i posypujemy nim sos.
12. Zapiekamy 15 minut w 180°C. 13. Naleśniki gotowe. 14. Smacznego.