Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki często goszczą na stole u mnie w domu. Zarówno na słono, jak i na słodko, na śniadanie, obiad czy kolacje. Te z pieczarkami zajadalibyśmy codziennie, na każdy posiłek. Są najlepsze!
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5736
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 122
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 135
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 672
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5736
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 122
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 135
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 672
Składniki
Mleko, wodę i 2 jajka wymieszać. Dodać mąkę i zamieszać (mikserem) tak, aby nie powstały grudki. Dodać sól i olej wymieszać. Usmażyć naleśniki.
Na rozgrzany olej wyłożyć posiekaną cebulę. Gdy się zarumieni, dodać posiekane pieczarki. Całość chwilę smażyć, mieszając od czasu do czasu. Gdy woda z grzybów odparuje, dodać mrożone warzywa, wymieszać, podsmażyć do momentu, gdy warzywa będą miękkie, wtedy dodać serek topiony. Smażyć kilka minut, doprawić do smaku.
Naleśniki smarować przygotowanym farszem i składać. Gotowe naleśniki zapiec na patelni – będą chrupiące.
Naleśniki można podawać z barszczem.