Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki często goszczą na stole u mnie w domu. Zarówno na słono, jak i na słodko, na śniadanie, obiad czy kolacje. Te z pieczarkami zajadalibyśmy codziennie, na każdy posiłek. Są najlepsze!
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34907
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 16794
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34907
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 16794
Składniki
Mleko, wodę i 2 jajka wymieszać. Dodać mąkę i zamieszać (mikserem) tak, aby nie powstały grudki. Dodać sól i olej wymieszać. Usmażyć naleśniki.
Na rozgrzany olej wyłożyć posiekaną cebulę. Gdy się zarumieni, dodać posiekane pieczarki. Całość chwilę smażyć, mieszając od czasu do czasu. Gdy woda z grzybów odparuje, dodać mrożone warzywa, wymieszać, podsmażyć do momentu, gdy warzywa będą miękkie, wtedy dodać serek topiony. Smażyć kilka minut, doprawić do smaku.
Naleśniki smarować przygotowanym farszem i składać. Gotowe naleśniki zapiec na patelni – będą chrupiące.
Naleśniki można podawać z barszczem.