Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki często goszczą na stole u mnie w domu. Zarówno na słono, jak i na słodko, na śniadanie, obiad czy kolacje. Te z pieczarkami zajadalibyśmy codziennie, na każdy posiłek. Są najlepsze!
Szybka i smaczna sałatka idealna do obiadu, pracy czy jako dodatek do kolacji.
Odsłon: 454
Przepyszne śniadanie mojego dzieciństwa. Dziś na życzenie córki która przyjec...
Odsłon: 633
Dzisiaj przepis na pysznego kurczaka pieczonego z warzywami. Danie pyszne i p...
Odsłon: 83
Tradycyjny domowy obiad świąteczny z roladami ze schabu i pysznym nadzieniem...
Odsłon: 200
Szybka i smaczna sałatka idealna do obiadu, pracy czy jako dodatek do kolacji.
Odsłon: 454
Przepyszne śniadanie mojego dzieciństwa. Dziś na życzenie córki która przyjec...
Odsłon: 633
Dzisiaj przepis na pysznego kurczaka pieczonego z warzywami. Danie pyszne i p...
Odsłon: 83
Tradycyjny domowy obiad świąteczny z roladami ze schabu i pysznym nadzieniem...
Odsłon: 200
Składniki
Mleko, wodę i 2 jajka wymieszać. Dodać mąkę i zamieszać (mikserem) tak, aby nie powstały grudki. Dodać sól i olej wymieszać. Usmażyć naleśniki.
Na rozgrzany olej wyłożyć posiekaną cebulę. Gdy się zarumieni, dodać posiekane pieczarki. Całość chwilę smażyć, mieszając od czasu do czasu. Gdy woda z grzybów odparuje, dodać mrożone warzywa, wymieszać, podsmażyć do momentu, gdy warzywa będą miękkie, wtedy dodać serek topiony. Smażyć kilka minut, doprawić do smaku.
Naleśniki smarować przygotowanym farszem i składać. Gotowe naleśniki zapiec na patelni – będą chrupiące.
Naleśniki można podawać z barszczem.