Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki często goszczą na stole u mnie w domu. Zarówno na słono, jak i na słodko, na śniadanie, obiad czy kolacje. Te z pieczarkami zajadalibyśmy codziennie, na każdy posiłek. Są najlepsze!
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 5069
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1689
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1203434
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 5069
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1689
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1203434
Składniki
Mleko, wodę i 2 jajka wymieszać. Dodać mąkę i zamieszać (mikserem) tak, aby nie powstały grudki. Dodać sól i olej wymieszać. Usmażyć naleśniki.
Na rozgrzany olej wyłożyć posiekaną cebulę. Gdy się zarumieni, dodać posiekane pieczarki. Całość chwilę smażyć, mieszając od czasu do czasu. Gdy woda z grzybów odparuje, dodać mrożone warzywa, wymieszać, podsmażyć do momentu, gdy warzywa będą miękkie, wtedy dodać serek topiony. Smażyć kilka minut, doprawić do smaku.
Naleśniki smarować przygotowanym farszem i składać. Gotowe naleśniki zapiec na patelni – będą chrupiące.
Naleśniki można podawać z barszczem.