Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Naleśniki z pomidorami, ze szpinakiem i z serem"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 599
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 48
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 77
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 49
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 359
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 599
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 48
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 77
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 49
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 359
Składniki
Oddziel białka od żółtek. Białka odrobinę posól i ubij je mikserem na sztywną pianę. W misce wymieszaj mąkę, mleko, wodę i żółtka. Dodaj pianę z białek i delikatnie wymieszaj ciasto. Posól.
Smaż naleśniki z obu stron na lekko natłuszczonej patelni. Podduś szpinak na maśle. Pomidory umyj, pokrój w kostkę, wymieszaj z wystudzonym szpinakiem i szklanką startego sera. Rozłóż równo nadzienie na naleśnikach i zroluj je.
Wyłóż dużą formę papierem do pieczenia. Ułóż na niej naleśniki jeden obok drugiego. Posyp po wierzchu pozostałym serem. Rozgrzej piekarnik do 180 st. C i włóż do niego naleśniki. Piecz 8-10 minut, aby ser się rozpuścił i zrumienił.
Czas przygotowania: 10 szt., ok. 60 minut, 140 kcal/szt. , koszt: ok. 2 zł/szt.Źródło: Olivia