Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Naleśniki z potrawką"
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 55
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 756
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 68
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 55
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 756
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 68
Składniki
Mąkę wymieszaj mikserem ze szczyptą soli, mlekiem, wodą oraz jajkami. Kiedy ciasto naleśnikowe będzie gładkie, przykryj je i odstaw na 10 minut. Kiełbasę potnij w plasterki.
Bób przebierz, opłucz, osusz. Cebulę obierz, grubo posiekaj, zeszklij na maśle. Dodaj bób, smaż kilka minut na dużym płomieniu. Następnie dolej śmietanę. Zmniejsz płomień i duś potrawkę jeszcze około 15 minut.
Patelnię smaruj olejem. Wylewaj porcje ciasta. Nakładaj po kilka plasterków kiełbasy, smaż naleśniki na rumiano. Jarzynkę przypraw solą i pieprzem. Podawaj ją razem z naleśnikami.Źródło: Tina