Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki z serem białym to danie znane chyba każdemu z dzieciństwa. Dobre ciasto na naleśniki to podstawa!
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 882
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8735
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3123
Polecam.
Odsłon: 1929
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 882
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8735
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3123
Polecam.
Odsłon: 1929
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe bardzo dokładnie miksujemy tak aby nie było grudek.Ciasto nie może być zbyt gęste,takie żeby można było łatwo rozlać na patelnię.Ciasto odstawiamy na 10-15 min.Ja naleśniki smażę bez tłuszczu na specjalnej patelni do naleśników,ew.dodaję minimalną ilość oleju.(mniej niż pół łyżeczki).Następnie smażymy cienkie naleśniki. Twaróg rozgniatamy widelcem,dodajemy cukier waniliowy,ew.jeszcze cukier,cynamon i jogurt naturalny i dokładnie mieszamy.Farsz serowy nakładamy na usmażone naleśniki zwijamy w rulonik lub kopertę i podajemy.Można też nałozyć farsz,zwinąć i podsmażyć żeby farsz się zagrzał a naleśniki były lekko chrupiące.