Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne naleśniki z twarogiem w sosie śmietanowy z nutką brzoskwiniową.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 99
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31252
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 405
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 99
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31252
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 405
Składniki
1. Do miski wsypujemy mąkę.
2. Dodajemy trochę cukru waniliowego.
3. Wbijamy jajko.
4. Dolewamy wodę i powoli mieszamy żeby nie powstały grudki.
5. Dolewamy mleko, mieszamy.
6. Smażymy naleśniki.
przygotowanie farszu. 1. Twaróg mielimy maszynką do mielenia mięsa.
2. Wbijamy żółtka.
3. Dodajemy śmietanę.
4. Następnie cukier.
5. Dokładnie mieszamy.
przygotowanie sosu: 1. Śmietanę przekładamy do naczynia
2. Wbijamy jajko.
3. Wsypujemy cukier.
4. Dodajemy budyń w proszku.
5. Dokładnie mieszamy.
Sposób faszerowania: 1. Na każdy naleśnik układamy trochę farszu.
2. Składamy w kwadraty.
3. Układamy w naczyniu żaroodpornym.
4. Polewamy zalewą.
5. Zapiekamy 30 minut w 180˚C. 6. Przed podaniem dekorujemy brzoskwiniami.
7. Naleśniki gotowe. 8. Smacznego.