Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oryginalny smak!!!
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35771
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1226
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1765
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6078
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35771
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1226
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1765
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6078
        
        
                Składniki
Ser wrzucamy do miski i ugniatamy widelcem. Szynkę kroimy w drobną kostkę. 2 łyżki odkładamy do posypania zapiekanki, resztę dodajemy do sera. Przyprawiamy solą, pieprzem, gałką. Do sera wlewamy ok szklanki sosu beszamelowego (przepis na moim blogu - http://paulinka-to-ja.blog.onet.pl/ w przepisie Klasyczna lasagne).
Masą serową smarujemy naleśniki, zwijamy tak jak krokiety i układamy w naczyniu żaroodpornym.
Całość zalewamy resztą sosu beszamelowego i posypujemy pozostałą szynką. Zapiekamy 20-30 min w 180 stopniach.