Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Naleśniki z wędzonym łososiem i koperkiem"
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3301
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 104
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3301
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 104
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Składniki
Wymieszaj mikserem mąkę z mlekiem, jajkiem i odrobiną soli. Ciasto odstaw pod przykryciem na około 10 minut, aby mąka spęczniała.
Gałązki koperku opłucz, osusz, porwij na drobne kawałeczki. Mocno rozgrzej patelnię. Smaruj ją cienko olejem, wylewaj porcje ciasta i smaż rumiane naleśniki. Gotowe placki zsuwaj na talerz odwrócony do góry dnem.
Twarożek wymieszaj ze śmietaną, startym chrzanem i koperkiem. Przypraw solą oraz sokiem z cytryny. Naleśniki posmaruj przygotowaną masą serową. Obłóż plasterkami wędzonego łososia. Złóż, formując rożki.
ok. 20 min. 1 porcja zawiera ok. 350 kcal. Ok. 3,20 zł za porcjęŹródło: Tina