Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Naleśniki z wędzonym łososiem i koperkiem"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
Wymieszaj mikserem mąkę z mlekiem, jajkiem i odrobiną soli. Ciasto odstaw pod przykryciem na około 10 minut, aby mąka spęczniała.
Gałązki koperku opłucz, osusz, porwij na drobne kawałeczki. Mocno rozgrzej patelnię. Smaruj ją cienko olejem, wylewaj porcje ciasta i smaż rumiane naleśniki. Gotowe placki zsuwaj na talerz odwrócony do góry dnem.
Twarożek wymieszaj ze śmietaną, startym chrzanem i koperkiem. Przypraw solą oraz sokiem z cytryny. Naleśniki posmaruj przygotowaną masą serową. Obłóż plasterkami wędzonego łososia. Złóż, formując rożki.
ok. 20 min. 1 porcja zawiera ok. 350 kcal. Ok. 3,20 zł za porcjęŹródło: Tina