Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne , tanie i bardzo sycące.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12046
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1341
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12704
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4082
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12046
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1341
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12704
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4082
Składniki
1 1/2 szklanki mąki przesiać do wysokiego naczynia,dodać 3 jajka, szczyptę soli, 1 szklankę mleka ,wodę mineralną i oliwę.Wymieszać wszystko trzepaczką lub zmiksować. Odstawić na pół godziny.
Średnią patelnię lekko natłuścić olejem.Na rozgrzaną patelnię wylewać niewielką ilość ciasta naleśnikowego , rozprowadzić równomiernie na patelni i smażyć na małym ogniu.
Szpinak umyć , sparzyć wrzącą wodą, odcedzić i posiekać lub zemleć. Masło rozgrzać, wymieszać z mąką, zasmażyć nie rumieniąc . Połączyć ze szpinakiem , dolać 1/2 szklanki mleka,dodać posiekany czosnek sól i pieprz do smaku. Chwilę poddusić.
Na upieczone naleśniki nałożyć nadzienie i zawinąć w rulon .