Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne , tanie i bardzo sycące.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 949
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 792
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12522
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 949
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 792
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12522
Składniki
1 1/2 szklanki mąki przesiać do wysokiego naczynia,dodać 3 jajka, szczyptę soli, 1 szklankę mleka ,wodę mineralną i oliwę.Wymieszać wszystko trzepaczką lub zmiksować. Odstawić na pół godziny.
Średnią patelnię lekko natłuścić olejem.Na rozgrzaną patelnię wylewać niewielką ilość ciasta naleśnikowego , rozprowadzić równomiernie na patelni i smażyć na małym ogniu.
Szpinak umyć , sparzyć wrzącą wodą, odcedzić i posiekać lub zemleć. Masło rozgrzać, wymieszać z mąką, zasmażyć nie rumieniąc . Połączyć ze szpinakiem , dolać 1/2 szklanki mleka,dodać posiekany czosnek sól i pieprz do smaku. Chwilę poddusić.
Na upieczone naleśniki nałożyć nadzienie i zawinąć w rulon .