Do góry

Dania główne Przepis na:

Naleśniki ze szpinakiem i mozzarellą.

Naleśniki ze szpinakiem i mozzarellą.

Autor:

Przepisów i artykułów: 861 Ocena: 18229

Dodano:

Odsłon: 6628

Pyszne i delikatne..miałam robić tartę,jednak przegłosowane zostały naleśniki:)

Składniki

  • NA CIASTO NALEŚNIKOWE
  • mąka 1l odmierzałam garnuszkiem
  • jajka 2 szt
  • mleko 2 szkl
  • woda gazowana 2 szkl
  • sól 1/2 łyżeczki
  • FARSZ
  • Szpinak 45dkg mrożony
  • mozzarella 2 op.po 19,5 dkg
  • mąka 1 łyżka
  • masło 1 łyżka
  • sól do smaku
3-4 os. 60 min średnie tanie
Reklama
Reklama
Naleśniki ze szpinakiem i mozzarellą.

Przygotowanie

  1. Ciasto na naleśniki roztrzepać trzepaczką lub mikserem.
    Usmażyć placki naleśnikowe ,wyszło mi 10 sztuk.
    Usmażyć szpinak.
    Rozmrożony szpinak dać na patelnię,dodać czosnek przeciśnięty przez praskę i dusić 5 min.
    Po tym czasie dodać mozzarellę oraz zasmażkę zrobioną z łyżki mąki i masła.
    Doprawić do smaku solą.
    Nakładać na placki naleśnikowe i zawijać jak krokiety.

  2. Układać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
    Na wierzch dać plasterki sera żółtego.
    Zapiekać w piekarniku w 200st góra-dół do rozpuszczenia sera.

  3. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń