Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Naleśniki ziołowe z łososiem, po skandynawsku"
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 45
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2314
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 45
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2314
Składniki
55 minut • Porcja 400 kcal • Koszt porcji ok. 6 zł • Przepis na 4 porcje
Natkę i tymianek umyj, osusz, posiekaj. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Jajka ubij z solą. Wymieszaj mąkę z mlekiem, dodaj masę jajeczną. Dołóż posiekane zioła i zmiksuj na gładką masę. Odstaw na 10 minut.
Koperek umyj, osusz. Jedną gałązkę zostaw do przybrania, resztę posiekaj. Ogórek ze skórką pokrój w plasterki. Wymieszaj musztardę, miód i koperek.
Patelnię o średnicy 20 cm nasmaruj olejem i rozgrzej. Usmaż osiem naleśników – smaż po 2 minuty z każdej strony.
Naleśniki podawaj zwinięte. Na każdą porcję wyłóż wędzonego łososia, kilka plasterków ogórka, polej miodowo-koperkowym sosem, udekoruj odłożonym koperkiem.
W zależności od upodobań do sosu możesz użyć musztardy ostrej lub łagodnej.Źródło: Kobieta i życie