Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowane naleśniki bardzo przypominają omlet, a nadzienie mięsne wzbogacone suszonymi pomidorami okazało się pyszne.
Placki z selera to świetna i nietypowa alternatywa dla klasycznych placków zi...
Odsłon: 2303
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 112
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 5232
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 704
Placki z selera to świetna i nietypowa alternatywa dla klasycznych placków zi...
Odsłon: 2303
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 112
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 5232
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 704
Składniki
Cebulę i czosnek obrałem , drobno posiekałem. Rozgrzałem na patelni 1 łyżkę masła, dodałem cebulę i czosnek i usmażyłem na złotożółty kolor. Jajka roztrzepałem widelcem z odrobina soli i mlekiem. Energicznie mieszałem, dodałem stopniowo mąkę , aż uzyskałem gładką masę. Odstawiłem na 10 minut.
Dodałem mięso i usmażyłem , stale rozdrabniając mięso widelcem, aby nie tworzyły się grudki. Pod koniec smażenia dodałem pokrojone suszone pomidory w oliwie. Dodałem przecier pomidorowy, posiekaną natkę pietruszki, bazylię i pieprz. Dusiłem kilka minut.
Na patelni rozgrzałem 1 łyżkę masła ,każdorazowo na naleśnik . Usmażyłem 4 naleśniki. Każdy z nich posmarowałem masą mięsną i zwinąłem w rulon.
Resztą masła wysmarowałem żaroodporną foremkę, ułożyłem w niej naleśniki , posypałem obficie startym serem, wstawiłem na ok. 15 minut do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 stopni C. Zapieczone naleśniki posypałem natką pietruszki.
Podajemy na ciepło , bezpośrednio po wyjęciu z piekarnika
Smacznego