Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowane naleśniki bardzo przypominają omlet, a nadzienie mięsne wzbogacone suszonymi pomidorami okazało się pyszne.
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 319
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 722
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 738
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 33
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 319
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 722
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 738
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 33
Składniki
Cebulę i czosnek obrałem , drobno posiekałem. Rozgrzałem na patelni 1 łyżkę masła, dodałem cebulę i czosnek i usmażyłem na złotożółty kolor. Jajka roztrzepałem widelcem z odrobina soli i mlekiem. Energicznie mieszałem, dodałem stopniowo mąkę , aż uzyskałem gładką masę. Odstawiłem na 10 minut.
Dodałem mięso i usmażyłem , stale rozdrabniając mięso widelcem, aby nie tworzyły się grudki. Pod koniec smażenia dodałem pokrojone suszone pomidory w oliwie. Dodałem przecier pomidorowy, posiekaną natkę pietruszki, bazylię i pieprz. Dusiłem kilka minut.
Na patelni rozgrzałem 1 łyżkę masła ,każdorazowo na naleśnik . Usmażyłem 4 naleśniki. Każdy z nich posmarowałem masą mięsną i zwinąłem w rulon.
Resztą masła wysmarowałem żaroodporną foremkę, ułożyłem w niej naleśniki , posypałem obficie startym serem, wstawiłem na ok. 15 minut do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 stopni C. Zapieczone naleśniki posypałem natką pietruszki.
Podajemy na ciepło , bezpośrednio po wyjęciu z piekarnika
Smacznego