Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znudziły ci się klasyczne naleśniki z różnymi dodatkami? Naleśnikowe placuszki z dodatkiem wątróbki, papryki i pieczarek zadowolą podniebienie niejednego smakosza i konesera ciasta naleśnikowego. Są idealne dla niejadków - wątróbkę można tak posiekać, że będzie mało widoczna. Placuszki najlepiej smakują z surówką, można je podać również z ulubionym sosem lub jeść bez dodatków.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1029
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 950
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12831
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1029
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 950
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12831
Składniki
Ciasto: Jajka, wodę i mleko wymieszaj do połączenia składników, tak, by na powierzchni powstała pianka. Dopiero wtedy dodaj mąkę, szczyptę soli i zmiksuj. Jeśli ciasto jest zbyt rzadkie, dodaj stopniowo mąkę, tak by powstała konsystencja gęstej śmietany.
Wątróbkę oczyść i opłucz, odsącz na papierze i posiekaj na drobno. W kostkę pokój czerwoną paprykę, cebulę i pieczarki. Pietruszkę drobno posiekaj. Wszystko wrzuć do ciasta naleśnikowego, dodaj przyprawy i wymieszaj.
Rozgrzej olej na patelni i smażymy placki (wielkość według upodobania), na złoty kolor z obu stron. Przed podaniem placuszki z wątróbką odsącz z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.