Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znudziły ci się klasyczne naleśniki z różnymi dodatkami? Naleśnikowe placuszki z dodatkiem wątróbki, papryki i pieczarek zadowolą podniebienie niejednego smakosza i konesera ciasta naleśnikowego. Są idealne dla niejadków - wątróbkę można tak posiekać, że będzie mało widoczna. Placuszki najlepiej smakują z surówką, można je podać również z ulubionym sosem lub jeść bez dodatków.
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 137
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 132
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 387
Bardzo prosty w przygotowaniu mus czekoladaowy. Z dwóch składników: jabłka i...
Odsłon: 1509
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 137
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 132
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 387
Bardzo prosty w przygotowaniu mus czekoladaowy. Z dwóch składników: jabłka i...
Odsłon: 1509
Składniki
Ciasto: Jajka, wodę i mleko wymieszaj do połączenia składników, tak, by na powierzchni powstała pianka. Dopiero wtedy dodaj mąkę, szczyptę soli i zmiksuj. Jeśli ciasto jest zbyt rzadkie, dodaj stopniowo mąkę, tak by powstała konsystencja gęstej śmietany.
Wątróbkę oczyść i opłucz, odsącz na papierze i posiekaj na drobno. W kostkę pokój czerwoną paprykę, cebulę i pieczarki. Pietruszkę drobno posiekaj. Wszystko wrzuć do ciasta naleśnikowego, dodaj przyprawy i wymieszaj.
Rozgrzej olej na patelni i smażymy placki (wielkość według upodobania), na złoty kolor z obu stron. Przed podaniem placuszki z wątróbką odsącz z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.