Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie faszerowane naleśniki? Ja bardzo:). Staram się podawać je tak by zaskakiwać gości - i tak powstały te faszerowane ruloniki.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1440
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231820
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4987
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1440
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231820
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4987
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe miksujemy do połączenia składników. Smażymy na bardzo mocno rozgrzanej, suchej patelni.
Na rozgrzanej patelni podsmażamy mięso mielone, cebulę i marchewkę. Obsypujemy przyprawami, podsmażamy jeszcze chwilę, po czym dodajemy pomidory w puszce. Dusimy przez około 20 minut do odparowania wody. Dodajemy koncentrat pomidorowy.
Na całej powierzchni naleśników rozsmarowujemy farsz. Zwijamy naleśniki, każdy kroimy na 5 części. Uładamy w naczyniu żaroodpornym, u mnie była to forma do tarty.
Przygotowujemy sos beszamelowy: w garnku rozpuszczamy masło, dodajemy mąkę, mieszamy. Zalewamy mlekiem, dodajemy przyprawy. Zagotowujemy. Do sosu dodajemy ser, zalewamy nim naleśniki.
Zapiekamy przez około 20 minut 180 stopniach z termoobiegiem.