Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja niedzielnego obiadu. Zapraszam!
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 744
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 404
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15160
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1847
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 744
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 404
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15160
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1847
Składniki
Wszystkie wymienione składniki blendujemy lub miksujemy. 1/3 część marynaty odkładamy i schładzamy w lodówce - posłuży nam jako sos. W reszcie marynaty marynujemy kurczaka ok. 2 godzin.
Naczynie żaroodporne smarujemy odrobiną oliwy. Nagrzewamy piekarnik do 200 C. Piersi ieczemy ok. 40-45 minut lub do momentu gdy będą miękkie i będą miały ładny złoty kolor.
Kurczaka podajemy z ryżem, lekką surówką i resztą sosu mango-curry. Możemy posypać świeżą koelndrą. Smacznego!