Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja niedzielnego obiadu. Zapraszam!
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3590
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 616
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3780
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 343
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 631
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3590
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 616
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3780
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 343
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 631
Składniki
Wszystkie wymienione składniki blendujemy lub miksujemy. 1/3 część marynaty odkładamy i schładzamy w lodówce - posłuży nam jako sos. W reszcie marynaty marynujemy kurczaka ok. 2 godzin.
Naczynie żaroodporne smarujemy odrobiną oliwy. Nagrzewamy piekarnik do 200 C. Piersi ieczemy ok. 40-45 minut lub do momentu gdy będą miękkie i będą miały ładny złoty kolor.
Kurczaka podajemy z ryżem, lekką surówką i resztą sosu mango-curry. Możemy posypać świeżą koelndrą. Smacznego!