Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja niedzielnego obiadu. Zapraszam!
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 34
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 45
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 47
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 52
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 36
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 34
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 45
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 47
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 52
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 36
Składniki
Wszystkie wymienione składniki blendujemy lub miksujemy. 1/3 część marynaty odkładamy i schładzamy w lodówce - posłuży nam jako sos. W reszcie marynaty marynujemy kurczaka ok. 2 godzin.
Naczynie żaroodporne smarujemy odrobiną oliwy. Nagrzewamy piekarnik do 200 C. Piersi ieczemy ok. 40-45 minut lub do momentu gdy będą miękkie i będą miały ładny złoty kolor.
Kurczaka podajemy z ryżem, lekką surówką i resztą sosu mango-curry. Możemy posypać świeżą koelndrą. Smacznego!