Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś słynne danie japońskie zwane NIKUJAGA - w wersji z ziemniakami japońskie sweet potato - białe. Niku (mięso) i Jagaimo (ziemniaki), Nikujaga (肉じゃが) Danie w roku 1895 wynalazł kucharz okrętowy admirała - Tōgō Heihachirō , który to rozkazał przygotowanie jego ulubionego dania ze studiów w Anglii - Beef and Potato A że, kucharz miał składniki jakie miał - czyli sos Sojowy sos Mirin, Imbir, Sake i Wołowinę i Sweet potato i kilka ziemniaków to przyrządził co przyrządził i wyszło boskie w smaku
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 65
Pyszne i bardzo proste do zrobienia, polecam.
Odsłon: 121
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 65
Pyszne i bardzo proste do zrobienia, polecam.
Odsłon: 121
Składniki
Opcjonalnie jeśli chcesz dodać do dania Makaron shirataki ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Tymczasem w dużym garnku podsmaż cebulę, a następnie dodaj mięso, podsmaż i duś przez 15 minut minimum , do miękkości, a następnie dodaj ziemniaki i dobrze podlej olejem ,Pamiętaj aby dodać sos sojowy, przyprawę Mirin i podlewać opcjonalnie bulionem wraz z ubywaniem płynu. Dodać resztę składników w tym batat pokrojony , marchew ... Gotuj dalej do miękkości. Na koniec dodaj makaron shirataki (jeśli lubisz wersję z dodatkiem również makaronu) Dodaj zielonych warzyw pod koniec duszenia potrawy , tak aby się tylko zblanszowały,
Podawaj na gorąco jako danie dnia :)