Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prezentuję tu przepis, który można wykorzystać przy okazji świąt wielkanocnych jako danie główne. Jest on inspirowany kuchnią indyjską, smaczny, inny od tradycyjnie przyprawionego mięsa i warty wypróbowania. Mięso jest naprawdę smaczne. Polecam.
Miska/ naczynie do pieczenia, łyżka, łyżeczka, tarka do jarzyn
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 199
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 306
Dzisiaj przedstawiam deser niejednego dzieciństwa. :) Krakersy przekładane kr...
Odsłon: 1496
Gulasz z szynki wieprzowej to pomysł na szybki , smaczny obiad dla całej rodz...
Odsłon: 33
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 423
Następny pomysł na skrzydełka, moją ulubioną część kurczaka. Tym razem miód i...
Odsłon: 32
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 199
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 306
Dzisiaj przedstawiam deser niejednego dzieciństwa. :) Krakersy przekładane kr...
Odsłon: 1496
Gulasz z szynki wieprzowej to pomysł na szybki , smaczny obiad dla całej rodz...
Odsłon: 33
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 423
Następny pomysł na skrzydełka, moją ulubioną część kurczaka. Tym razem miód i...
Odsłon: 32
Składniki
W misce lub w naczyniu, w którym będziemy piec łączymy wszystkie składniki marynaty i dokładnie rozprowadzamy przyprawy.
Wkładamy mięso i dokładnie obtaczamy je w marynacie. Przykrywamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na noc.
Następnego dnia rozgrzewamy piekarnik do 220 stopni Celsjusza i wkładamy mięso posmarowane łyżką oleju razem z marynatą. Pieczemy przez 30 minut bez przykrycia, następnie po 39 minutach znów obracamy mięso i pieczemy następne 30 minut. Jeśli marynata wyparowuje, dolewamy więcej wody, aby mięso było bardziej soczyste.
Zaglądamy do piekarnika, aby mięso się za bardzo nie przypiekało (nie powinno w tej temperaturze). Przykrywamy folią do pieczenia i dalej pieczemy w temperaturze 180-190 stopni przez następną godzinę. Sprawdzamy temperaturę mięsa na koniec pieczenia. Powinna być wyższa niż 75 stopni Celsjusza. Jeśli nie jest, kontynuujemy pieczenie do około pół godziny. Po upieczeniu kroimy w plastry i serwujemy z sosem powstałym z pieczenia.