Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prezentuję tu przepis, który można wykorzystać przy okazji świąt wielkanocnych jako danie główne. Jest on inspirowany kuchnią indyjską, smaczny, inny od tradycyjnie przyprawionego mięsa i warty wypróbowania. Mięso jest naprawdę smaczne. Polecam.
Miska/ naczynie do pieczenia, łyżka, łyżeczka, tarka do jarzyn
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 95
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 274
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1070
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 1871
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25375
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 95
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 274
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1070
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 1871
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25375
Składniki
W misce lub w naczyniu, w którym będziemy piec łączymy wszystkie składniki marynaty i dokładnie rozprowadzamy przyprawy.
Wkładamy mięso i dokładnie obtaczamy je w marynacie. Przykrywamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na noc.
Następnego dnia rozgrzewamy piekarnik do 220 stopni Celsjusza i wkładamy mięso posmarowane łyżką oleju razem z marynatą. Pieczemy przez 30 minut bez przykrycia, następnie po 39 minutach znów obracamy mięso i pieczemy następne 30 minut. Jeśli marynata wyparowuje, dolewamy więcej wody, aby mięso było bardziej soczyste.
Zaglądamy do piekarnika, aby mięso się za bardzo nie przypiekało (nie powinno w tej temperaturze). Przykrywamy folią do pieczenia i dalej pieczemy w temperaturze 180-190 stopni przez następną godzinę. Sprawdzamy temperaturę mięsa na koniec pieczenia. Powinna być wyższa niż 75 stopni Celsjusza. Jeśli nie jest, kontynuujemy pieczenie do około pół godziny. Po upieczeniu kroimy w plastry i serwujemy z sosem powstałym z pieczenia.