Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne,pozywne danie na zimowe dni,alternatywa dla galarety.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5769
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 191
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5769
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 191
Składniki
Do szybkowaru wlozyc umyte i przekrojone na pól,wzdluz,nozki wieprzowe.Dodac marchewke,pora,czosnek,jedna cebule(w cebule wbic 2 lub 3 gozdziki),pomidory(jezeli uzywamy swiezych),pietruszke,lisc laurowy,sól,ziele i pieprz. Zalac woda,zamknac i gotowac okolo 25-30 minut.
Po ugotowaniu,wylowic warzywa(jezeli pomidory sa z puszki to dodac je w tym momencie),dodac dwie lub trzy lyzeczki pasty paprykowej i zmielic wszystko blenderem. Odstawic.
W garnku podsmazyc na oliwie 2 pokrojone drobno cebule,dodac lyzke maki,zamieszac i dodac troszke wywaru z gotowanych nozek,posypac papryka i dodac zblendowane warzywa. Wszystko wymieszac.
Do sosu dodac ugotowane nózki i gotowac na malym ogniu i pod przykryciem jeszcze przez 15-20 minut.Doprawic do smaku sola,pieprzem i cukrem. Jezeli sos jest zbyt gesty dolac jeszcze troche wywaru.Smacznego!