Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obiad na sobotę to proste w przygotowaniu danie bazującym na kurczaku, paprykach i aksamitnym sosie pomidorowym. Do tego proponujemy szybką sałatkę z rzodkiewek, jajka i cebuli. Zobacz przepis, którym zaskoczysz bliskich.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2391
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 5075
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 152
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2391
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 5075
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 152
Składniki
Zacznij od przygotowania gulaszu. Mięso pokrój w kostkę, dopraw solą i pieprzem, odłóż na 10 minut. Na patelni rozgrzej olej, dodaj mięso i smaż z każdej strony tak długo aż będzie gotowe. Przełóż do garnka średniej wielkości.
Papryki pozbawione gniazd nasiennych i cebule pokrój w średniej wielkości kawałki. Czosnek rozgnieć, posiekaj. Całość podsmaż na tej samej patelni co kurczaka, a następnie dodaj do garnka. Wymieszaj. Wlej wodę lub bulion, zagotuj. Dodaj przecier pomidorowy, wszystkie przyprawy i duś na małym ogniu przez 20 minut.
Przygotuj małą patelnię. Rozpuść na niej masło, dodaj mąkę i koncentrat. Energicznie zamieszaj i taką mieszankę przełóż do garnka. Zamieszaj i duś jeszcze 5 minut.
Kiedy gulasz będzie się dusić, szybko przygotujesz sałatkę. Ugotowane jajka podziel w ósemki, rzodkiewki i cebulę posiekaj drobno. Przełóż całość do miski. Dodaj łyżkę jogurtu, pokrojony szczypiorek i zamieszaj.
Gulasz podawaj z sałatką i ugotowanym ryżem.