Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obiad na Wszystkich Świętych to pyszne mięso wołowe przygotowane w sosie pomidorowym, a także aksamitne purée ziemniaczane. Z pewnością rozgrzeje gości po spacerze nawet w chłodny listopadowy dzień.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10256
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2893
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1996
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 761
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10256
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2893
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1996
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 761
Składniki
Obierz ziemniaki i ugotuj w osolonej wodzie do miękkości. Posiekaj drobno cebulę. Ząbki czosnku przeciśnij przez praskę. Marchewki obierz i pokrój w plastry. Tłuszcz rozgrzej na głębokiej patelni. Dodaj marchewki, cebulę i czosnek. Zeszklij, odstaw na talerz i przełóż na patelnię mięso. Dopraw solą oraz pieprzem. Smaż, co jakiś czas mieszając, aby się nie przypaliło. Dodaj po kilku minutach warzywa. Zamieszaj.
Dodaj passatę pomidorową. Do opróżnionego naczynia dodaj odrobinę wody, wymieszaj i wlej także na patelnię. Dopraw papryką słodką, wędzoną oraz kminem rzymskim i majerankiem. Całość duś na małej mocy palnika przez 10 minut.
Ugotowane ziemniaki rozgnieć z pomocą tłuczka. Dodaj masło i mleko, a także dopraw solą i pieprzem. Ugnieć na gładką i jednolitą konsystencję. Podawaj na głębokim talerzu purée ziemniaczane i mięso w sosie.