Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obiad na Wszystkich Świętych to pyszne mięso wołowe przygotowane w sosie pomidorowym, a także aksamitne purée ziemniaczane. Z pewnością rozgrzeje gości po spacerze nawet w chłodny listopadowy dzień.
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 820
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7720
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 118
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 119
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 820
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7720
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 118
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 119
Składniki
Obierz ziemniaki i ugotuj w osolonej wodzie do miękkości. Posiekaj drobno cebulę. Ząbki czosnku przeciśnij przez praskę. Marchewki obierz i pokrój w plastry. Tłuszcz rozgrzej na głębokiej patelni. Dodaj marchewki, cebulę i czosnek. Zeszklij, odstaw na talerz i przełóż na patelnię mięso. Dopraw solą oraz pieprzem. Smaż, co jakiś czas mieszając, aby się nie przypaliło. Dodaj po kilku minutach warzywa. Zamieszaj.
Dodaj passatę pomidorową. Do opróżnionego naczynia dodaj odrobinę wody, wymieszaj i wlej także na patelnię. Dopraw papryką słodką, wędzoną oraz kminem rzymskim i majerankiem. Całość duś na małej mocy palnika przez 10 minut.
Ugotowane ziemniaki rozgnieć z pomocą tłuczka. Dodaj masło i mleko, a także dopraw solą i pieprzem. Ugnieć na gładką i jednolitą konsystencję. Podawaj na głębokim talerzu purée ziemniaczane i mięso w sosie.