Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obiad na Wszystkich Świętych to pyszne mięso wołowe przygotowane w sosie pomidorowym, a także aksamitne purée ziemniaczane. Z pewnością rozgrzeje gości po spacerze nawet w chłodny listopadowy dzień.
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3561
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 1765
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1078
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 206
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3561
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 1765
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1078
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 206
Składniki
Obierz ziemniaki i ugotuj w osolonej wodzie do miękkości. Posiekaj drobno cebulę. Ząbki czosnku przeciśnij przez praskę. Marchewki obierz i pokrój w plastry. Tłuszcz rozgrzej na głębokiej patelni. Dodaj marchewki, cebulę i czosnek. Zeszklij, odstaw na talerz i przełóż na patelnię mięso. Dopraw solą oraz pieprzem. Smaż, co jakiś czas mieszając, aby się nie przypaliło. Dodaj po kilku minutach warzywa. Zamieszaj.
Dodaj passatę pomidorową. Do opróżnionego naczynia dodaj odrobinę wody, wymieszaj i wlej także na patelnię. Dopraw papryką słodką, wędzoną oraz kminem rzymskim i majerankiem. Całość duś na małej mocy palnika przez 10 minut.
Ugotowane ziemniaki rozgnieć z pomocą tłuczka. Dodaj masło i mleko, a także dopraw solą i pieprzem. Ugnieć na gładką i jednolitą konsystencję. Podawaj na głębokim talerzu purée ziemniaczane i mięso w sosie.